​ PROBLEME PE PNRR – Ministerul Sanatatii anunta ce se intampla: „Va afecta, global, intregul program”

445

sursa foto: ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Sanatatii anunta ce se intampla la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” in legatura cu banii din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Institutia sanitara este in subordinea Primariei  Capitalei.

​ Potrivit secretarului de stat Alexandru Rogobete, este vorba despre un proiect in valoare de 5,7 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorie. Proiectul a fost aprobat pentru finantare integrala din PNRR in 2 Februarie, iar contractul de finantare a fost semnat la scurt timp dupa:
Ma ingrijoreaza faptul ca, desi au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, aceasta unitate sanitara nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la intarzieri in PNRR si va afecta, global, intregul program!”.
Potrivit lui Rogobete, ministerul Sanatatii, in calitate de finantator si de coordonator national PNRR pentru componenta Sanatate monitorizeaza fiecare procedura de achizitie publica realizata cu bani europeni nerambursabili.

Ultimul tren

Atunci cand sunt sesizate incalcari sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de coruptie, va asigur ca vom interveni rapid si nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, sa puna in pericol acest program. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea infatisarii sistemului de sanatate din Romania.
Oameni buni! Daca nu utilizam corect, transparent si in beneficiul pacientilor acesti bani (sume istorice pentru Romania) pentru a dezvolta spitalele, pentru a creste siguranta pacientilor si a actului medical, nu mai avem nicio alta sansa!
In concluzie, pe aceeasi lungime de unda cu ministrul Sanatatii, in calitate de Secretar de Stat responsabil de coordonarea la nivel national a PNRR din Sanatate, spun ferm: toleranta zero pentru cei care risipesc chiar si un euro din acest program! Aviz amatorilor! In urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, cu siguranta vom rezilia contractul de finantare! Acest lucru se va intampla in cazul tuturor beneficiarilor unde identificam nereguli grave si fapte de coruptie!”, a precizat Alexandru Rogobete.

Ultimele articole