PROBA TICALOSIEI – PNL vrea sa distruga o lege care protejeaza romanii

2171

sursa foto: Romania TV

Partidul National Liberal vrea sa distruga o lege care, odata intrata in vigoare, ar urma sa protejeze romanii.

Este vorba despre proiectul Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.51/I997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing. Senatorul PSD Daniel Zamfir a depus aceasta initiativa legislativa la 4 iulie 2019, Senatul votand-o la 9 octombrie 2019. In schimb, desi Camera Deputatilor a votat si ea proiectul marti, 27 octombrie 2020, in aceeasi zi PNL a anuntat atacarea ei la Curtea Constitutionala a Romaniei, pretextand ca initiativa de act normativ nu defineste consumatorul in mod corespunzator. (Gasiti intreaga exceptie de neconstitutionalitate anexata la final.)

In acest context, Daniel Zamfir ii acuza pe liberali ca nu vor ca aceasta lege sa intre in vigoare din interese personale. De exemplu, din cauza ca secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartau, este el insusi patronul unei institutii financiare nebancare care se ocupa cu leasingul – respectiv IFN Comautosport Leasing SRL (CUI: 18733217).

Redam postarea de pe Facebook a senatorului PSD:

IATA PROBA TICALOSIEI!

TOTUL PENTRU IFN-uri, NIMIC PENTRU OAMENI!

PNL a decis sa atace la CCR si Legea leasing-lui la solicitarea tripletei Sighiartau-Citu-Roman. Motivul invocat? Nu e definit consumatorul.

Motivul real? Trag de timp sa mai lungeasca abuzurile IFN-urilor. Sighiartau e patron de IFN-uri, iar Citu si Roman au in ADN dispretul fata de oamenii care ajung in situatii financiare dificile. Tot Roman este in spatele neconvocarii sedintelor Comisiei de industrii ca sa nu se discute Legea impotriva executarilor silite abuzive.

Ca sa fie limpede: Totul pentru IFN-uri si recuperatori, nimic pentru oameni! Astia-s libertarienii!

P.S. Aveti mai jos dovada ca in textul de lege este foarte clar definit consumatorul.

#faraAbuzuri

#tinemcuRomania

#vanzatorii

#praduitorii”.

* Cititi aici proiectul de lege in forma votata de Parlament si trimisa la promulgare

* Cititi aici expunerea de motive

* Cititi aici exceptia de neconstitutionalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet