PRIORITATE PENTRU FEMEILE INSARCINATE – Reguli noi in magazine. Proiectul de lege are prevederi si cu privire la locurile de parcare (Document)

622

sursa foto: realitatea.net

Femeile insarcinate si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani au prioritate la casieriile unitatilor comerciale publice si private, precum si la serviciile oferite de acestea. Asta prevede un proiect de lege depus in Senat.

Potrivit documentului, se va acorda prioritate la casieriile institutiilor publice, precum si la serviciile oferite de acestea, femeilor insarcinate, persoanelor insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani, cu exceptia cazurilor in care institutiile publice detin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Obligatia magazinelor

Proiectul prevede si ca angajatii unitatilor comerciale, precum si cei ale institutiilor publice si private au obligatia de a prezenta la casele de marcat/ casierii, afise la vedere care sa prevada acordarea de prioritate femeilor insarcinate, persoanelor insotite de copii cu varsta de pani la 5 ani, cu exceptia cazurilor in care acestea detin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

In spatiile de parcare de pe langa cladirile institutiilor publice si ale unitatilor comerciale publice si private, precum si in spatiile de parcare organizate, vor fi amenajate, rezervate si semnalizate cel putin 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de femeile insarcinate si/ sau persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole