LEGE PENTRU GRAVIDE – Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca femeile insarcinate si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la cinci ani au prioritate la casieriile magazinelor (Document)

658

sursa foto: facebook Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a promulgat Legea 280/2023 care prevede ca femeile insarcinate si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani au prioritate la casieriile magazinelor, precum si la serviciile oferite de acestea.

Potrivit legii, femeile gravide, precum si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani au prioritate la casieriile/ghiseele/casele de marcat. Magazinele au obligatia de a amplasa la vedere, langa casele de marcat/casierii/ghisee afise care sa prevada acordarea de prioritate femeilor gravide, precum si persoanelor insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani.

Parcare rezervata

In plus, in spatiile de parcare, daca numarul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate si semnalizate minimum 4% din numarul total. Dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de catre femeile gravide, precum si de catre persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani. Daca numarul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispozitiile legii nu se aplica.

Ultimele articole