PRIMUL ATM BITCOIN INTR-UN CENTRU COMERCIAL DIN CLUJ – Cum obtii un discount de 50% din comisioanele pentru tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul ATM

2902
PRIMUL ATM BITCOIN INTR-UN CENTRU COMERCIAL DIN CLUJ

Bitcoin Romania, cea mai mare platforma de tranzactionare de criptomonede de pe piata locala, anunta lansarea unui nou ATM Bitcoin Romania prin parteneriat în Cluj. Astfel, clujenii interesati sa tranzactioneze sigur si rapid crypto (Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Bitcoin cash ) cu cash RON vor avea acces la bancomat în centrul orașului Cluj-Napoca, în Platinia Shopping Center.

Cumparatorii pot veni cu propriul portofel electronic sau cu codul QR al acestuia, tiparit pe hartie, ori pot opta pentru emiterea de catre aparat a unui portofel de hartie ce va putea fi ulterior importat intr-un alt portofel electronic. La cumparare aparatul nu emite tichet in mod automat – daca doriti acest lucru, apasati butonul „Tipareste bon”.

50% discount

Bitcoin Romania anunta un discount de 50% din comision, in fiecare sambata, atat la la cumparare, cat si la vanzare, aplicat tuturor locatiilor partenere: in Bucuresti in Pipera Plaza, XHostel si Complex Nou Piața Obor, în Târgu Jiu, Mercur Center din Craiova, Mangalia si, din 28 octombrie, in Platinia Shopping Center din Cluj.

Marius Hanganu, omul de afaceri care a preluat franciza lansata de Bitcoin Romania pentru ATM-ul din Cluj a declarat, pentru Lumea Banilor, ca, desi au trecut doar cateva zile din momentul in care ATM-ul a devenit functional, poate afirma ca este vorba despre o investitie foarte buna.

Comisioanele pentru tranzactiile cu criptomonede la ATM sunt, în acest moment confidentiale, dar va pot spune ca practicam cele mai mici comisioane crypto-cash din Romania. Avand in vedere rapiditatea, accesibilitatea si particularitatile tranzactiilor prin intermediul ATM, comisioanele sunt de regula ceva mai mari decat cele de pe platformele virtuale de tranzactionare”, ne-au declarat reprezentantii Bitcoin Romania.

Important de stiut este ca, pentru a opera o tranzactie Bitcoin-cash sau altcoins-cash, este necesar un portofel virtual care poate fi creat anterior sau generat in momentul tranzactiei, cu ajutorul instructiunilor oferite de aparat.

Utilizatorul trebuie sa aiba propriul portofel pentru Bitcoin, daca doreste sa ii vanda, iar acest transfer trebuie efectuat in termen de 5 minute de la obtinerea „Tichetului de vanzare si remitere” de la aparat. Sunt necesare doar doua confirmari pentru a putea fi retrasi banii de la un bancomat Bitcoin. Procedura este descrisa inclusiv pe tichetul mentionat anterior, care trebuie pastrat in bune conditii pana la retragerea efectiva a banilor din aparat.

In prezent sunt peste 10.000 de ATM-uri de criptomonede in lume, in timp ce in Romania sunt 26 de ATM-uri dintre care 19 ale Bitcoin Romania si 7 ale partenerilor, cel maai nou fiind cel lansat recent in Cluj.

George Rotariu, CEO Bitcoin Romania, a explicat pentru Lumea Banilor ca, pentru a deveni partener este nevoie ca franciza pentru ATM sa fie preluata de o persoana juridica. Costul francizei este de 4.500 de euro. La aceasta suma se adauga 5.000 de euro garantie pentru ATM si 10.000 de euro pentru prima incarcare a ATM-ului.

Cum se vand criptomonede prin intermediul bancomatului

Utilizatorul trebuie sa aiba acces la propriul portofel pentru bitcoin, daca doreste sa ii vanda. Iata care sunt pasii de urmat pentru a transforma Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Bitcoin cash in RON:

 • Se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul;
 • Se selecteaza limba in care sa fie afisate instructiunile;
 • Se selecteaza „Vinde Bitcoin”;
 • Se alege una dintre optiunile „Intre 1000 si 3000 RON” sau „Mai mult decat 3000 RON” (in acest ultim caz e nevoie va fi nevoie si de un act de identitate);
 • Se urmeaza instructiunile afisate pe ecran (introducerea numarului de telefon mobil si scanarea actului de identitate la camera foto a ATM-ului, daca s-a optat pentru o suma mai mare de 3000 RON);
 • Se selecteaza suma dorita in lei (trebuie sa fie multiplu de 50 RON);
 • Se selecteaza „Vinde”;
 • ATM-ul va elibera un tichet de remitere, cu un cod QR la care se face plata in BTC in termen de 5 – 10 minute; tichetul trebuie pastrat in bune conditii pana la eliberarea numerarului;
 • Se asteapta confirmarea tranzactiei pe blockchain (sistemul va trimite un SMS la numarul de telefon inregistrat la pasul 6 atunci cand retragerea de numerar este posibila);
 • Se selecteaza „Tichet de remitere”;
 • Se scaneaza codul QR al tichetului de remitere la camera foto a ATM-ului;
 • ATM-ul face plata.

Cum se cumpara criptomonede prin intermediul ATM Bitcoin

Cei care cumpara Bitcoin sau altcoins prin intermediul ATM pot opta pentru emiterea de catre aparat a unui portofel de hartie ce va putea fi ulterior importat intr-un alt portofel electronic. Astfel, nu este obligatoriu sa aiba portofel electronic in momentul initierii tranzactiei, acesta putand fi creat chiar in momentul tranzactiei.

 • Se atinge ecranul pentru a activa ATM-ul;
 • Se selecteaza limba in care sa fie afisate instructiunile;
 • Se selecteaza „Cumpara Bitcoin”;
 • Se alege una dintre optiunile „Mai putin de 1000 RON”, „Intre 1000 si 3000 RON” sau „Mai mult de 3000 RON” (in acest ultim caz e nevoie va fi nevoie si de un act de identitate); pentru sumele mai mari de 1000 RON va urma introducerea numarului de telefon mobil si, ulterior, a codului primit prin SMS;
 • Se scaneaza codul QR al portofelului; in absenta acestuia, se poate genera un portofel de hartie (paper wallet) (click pe „Nu aveti portofel” si apoi pe „Tipareste portofel” – si se scaneaza codul astfel obtinut;
 • Se introduc bancnotele in aparat, una cate una (aparatul accepta bancnote RON de orice valoare intre 1 si 500);
 • Cand se ajunge la suma dorita se da click pe „Cumpara”;
 • Click pe „Print receipt”;
 • ATM-ul va elibera un bon de cumparare.

2 comentarii la “PRIMUL ATM BITCOIN INTR-UN CENTRU COMERCIAL DIN CLUJ – Cum obtii un discount de 50% din comisioanele pentru tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul ATM

 1. „PRIMUL ATM BITCOIN INTR-UN CENTRU COMERCIAL DIN CLUJ” …Este o afacere nemaipomenita pentru o tara ” super dezvoltata” cum este Romania. Am auzit ca se vor instala aceste ATM-uri la scoli, in locul haznalelor din fundul curti, pazite de roboti cu inteligenta artificiala, supravegheate de drone de ultima generatie. Erau ultimele achizitii intro tara super dezvoltata, unde exista autostrazi cat cuprinde, economia bubuie, prioritatile guWernului fiind sanatatea si invatamantul. Se dau masti gratuite la populatie, se investeste enorm in firmele romanesti, iar guvernul ignora firmele straine, se investeste enorm in irigatii pentru agricultori romani, se creaza zilnic 50-60 de mii de locuri de munca, au adus diaspora acasa oferindu-le locuri de munca in tara lor, sa fie aproape de familie si copii. Nu au investit nimic in firmele angajatilor din guWern, au facut imprumuturi da 120 miliarde de euro, dar este o suma mica pentru asa tara dezvoltata ca Romania. Aceste miliarde au fost doar bani de buzunar pentru genialul ministru de finante. Am uitat sa va spun despre vizita iubitului premier in Franta: i-a cerut lui Macron sa ii vanda cateva mii de hectare de pamant in Franta, sa ii vanda 2-3 banci franceze, unu-doua combinate energetice, si sa ii imprumute 500-600 de mii de muncitori francezi. Nu inteleg de ce va plangeti de un guWern atat de performant, de care nu gasesti nici macar in…Congo. Era sa uit de pandemie. Tinand cont de faptul ca in orice pandemie igiena este obligatorie, dar cum populatia nu respecta regulile (asa spun autoritatile, nu eu), au luat ei decizia in mana, si au inceput sa faca „curatenie” la camine de batrani, spitale de psihiatrie, centre de batrani cu dezabilitati, centre de copii cu dezabilitati, pe care acum poti sa le vizitezi ca turist, ca nu este pericol de contaminare dupa atata „curatenie”. Acum se face „curatenie” la bolnavii cronici, pana la dezinfectarea…finala.

 2. O ideie geniala de a spala bani, fara sa fii prins. Cred ca sunt prea multe miliarde pe care guvernantii trebuie sa ii spele. De fapt sunt miliardele pe care prostimea le va plati. Bravo natie, dormiti linistiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole