PRIMARIA CAPITALEI VREA SA MAJOREZE TAXELE SI IMPOZITELE – Cresterea, in functie de indicele de inflatie. Iata procentul (Document)

665

sursa foto: facebook Nicusor Dan

Vesti proaste pentru bucuresteni: Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan intentioneaza sa mareasca taxele si impozitele incepand din 2023. Municipalitatea a pus proiectul in dezbatere publica, iar marirea ar urma sa fie facuta in functie de indicele de inflatie.

Municipalitatea invoca ca, potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale au obligatia de a modifica taxele si impozitele anual, pana la 30 aprilie, in functie de indicele de inflatie. Astfel, institutia condusa de Nicusor Dan a pus in dezbatere publica proiectul de impozite si taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea cu un coeficient de inflatie de 5,1%. Bonificatia pentru plata anticipata, pana Ia data de 31 martie, a impozitului/taxei pe cladiri, impozitului/taxei pe teren sii impozitul pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru intregul an este de 10%.
Exista si o veste buna pentru anumiti bucuresteni. Potrivit proiectului, incepand cu anul 2023, in cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 95%. Cei care au propuneri sugestii sau opinii privind proiectele de act normativ, le pot transmite Primariei Capitalei.

Iata anuntul Primariei Capitalei:

„In conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, se aduce la cunostinta publica urmatorul proiect de act normativ:
Proiect de hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti, incepand cu anul 2023
Subliniem faptul ca, potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile locale au obligatia legala sa modifice taxele si impozitele anual, pana la 30 aprilie, in functie de indicele de inflatie.
In acest sens, in acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator.
Avand in vedere faptul ca prevederea legala este imperativa, institutia noastra a pus in dezbatere publica proiectul de impozite si taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor si taxelor locale cu un coeficient de inflatie de 5,1%.
Potrivit art. 7, alin. 2 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, ‘Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, in conditiile alin. (1), cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte de supunerea spre avizare de catre autoritatile publice …’
Procedura dezbatere: 30 de zile lucratoare, cu termen: 05.04.2022
Proiectul de act normativ, mai sus amintit, cu documentatia de baza, poate fi consultat:
– pe site-ul P.M.B. – www.pmb.ro;
link: https: https://www3.pmb.ro/insti…/cgmb/dezb_publica/proiecte/1575
– la sediul PMB, B-dul Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5.
Proiectul de act normativ se poate obtine si in copie, pe baza de cerere depusa la Centrul de Informare.
In conformitate cu prevederile art. 7, alin. 4 din Legea nr. 52/2003, republicata, pana la data de 14.03.2022, se pot trimite in scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice.
Propunerile, sugestiile, opiniile privind proiectele de acte normative, se vor transmite:
– prin site-ul www.pmb.ro;
– prin posta pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5 – Directia Asistenta Tehnica si Juridica;
– depuse la Centrul de Informare – P.M.B., B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5.
– pe e-mail la adresa: relatiipublice@pmb.ro
Materialele transmise vor purta mentiunea: ‘Recomandare la proiect de act normativ”.

*Cititi aici proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole