PRETURILE RCA, PLAFONATE LA NIVELUL LUI MARTIE 2023 – Asta prevede noul proiect al ASF. In vechea propunerea erau anuntate ca tarife de referinta cele din martie 2022

1181

Preturile RCA, plafonate la nivelul lui martie 2023. Asta este cea mai importanta prevedere din noua propunere a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), dupa ce vechiul proiect a fost retras la sfarsitul saptamanii trecute. Decizia vine dupa ce societatii Euroins i-a fost retrasa autorizatia de functionare.

Sursele Lumea Banilor au declarat ca documentul care prevedea ca tarifele de prima maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de prima care au fost practicate de catre fiecare asigurator RCA la 1 martie 2022 a fost retras pentru a putea fi analizate toate observatiile primite, iar in noua propunere, pretul asigurarilor RCA se plafoneaza la nivelul celor de la 1 martie 2023.

Euroins, fara autorizatie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a anuntat in 17 martie 2023, printr-un comunicat oficial, ca a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar:
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar.
La data de 30.06.2022 societatea nu detine fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situatie care se mentine si la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerintei de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri in cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri in cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizatiei a fost luata in conditiile in care situatia Euroins Romania nu face fiabila aplicarea unei proceduri de rezolutie (click aici pentru a citi mai multe).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole