PRETURILE PE LITORALUL ROMANESC – Se poate manca si cu bani putini. Meniul de 25 lei. Ce contine

1090

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Preturile pe litoralul romanesc au luat-o razna, iar multi romani prefera alte destinatii de vacanta: Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Nu trece zi fara sa vedem stiri despre statiunea Mamaia si despre cat de mari sunt preturile la terase. Insa, in Mamaia se poate servi pranzul sau cina la preturi decente. Este adevarat, nu la „lux”.

Ci la „Impinge tava”. Potrivit replicaonline, in Mamaia, varianta cea mai ieftina este la autoservire. Sunt preturi decente, de la 20 la 30 de lei o portie de sarmale sau o portie de coaste de porc cu varza ori pui in sos alb, 8 lei cartofii nature sau orezul, aripioare de pui la 17 lei, la fel si gujoanele de pui sau o ciorba – 20 de lei.

Iata si preturile unei autoserviri din Constanta:

Meniul zilei

  • 25 RON
    • Ciorba de pui a la grec
    • Snitel de pui (sau porc)
    • Orez cu legume
    • Salata de rosii+castraveti

Meniul vegetarian

  • 25 RON
    • Ciorba de legume
    • Chilli (fasole rosie si legume) cu orez basmatic
    • Salata varza

O ciorba de vacuta cu legume in aceasta locatie este 15 lei, la fel si un snitel de pui. Macroul la cuptor costa 21 lei, iar o portie de cartofi prajiti 7 lei.

Polul opus

La polul opus se afla restaurantele de lux. Acolo unde un meniu ajunge pana la 150 de lei, potrivit replica, iar daca luam calcul si bauturile ori desertul, o masa pentru o singura persoana poate ajunge pana la 300 de lei.
Cred ca romanii trebuie informati ca exista si terase unde o bere costa 6 lei, un suc 5 lei si o pizza costa 28 de lei. Pe scurt, sunt preturi decente pe care oricine le poate plati. Daca facem reclama numai la ce e scump, este logic ca romanii pleaca in Grecia in vacanta”, a declarat patronul unei terase din Mamaia pentru replica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole