Grid star
eveniment

NOILE PRETURI LA ENERGIE – Pentru clientii casnici ramane tariful plafonat la maxim 0,68 lei/kWh

Vesti pentru milioane de romani cu privire la pretul la energie. Partidul National Liberal condus de Nicolae Ciuca (foto dreapta, langa Klaus Iohannis) a anuntat ce se va intampla.

Astfel, pentru clientii casnici ramane tariful plafonat la maxim 0,68 lei/kWh, la un consum mai mic de 100 kWh/luna, indiferent de consumul mediu lunar din trecut. Daca depasesc 100 kWh, li se va aplica, in continuare, tariful de maxim 0,80 lei/kWh pentru tot consumul de pana in 255 kWh. Singurii exceptati de la trecerea la un plan tarifar superior sunt cei care folosesc acasa aparatura medicala pentru tratament, familiile cu minim 3 copii minori (sau care urmeaza o forma de invatamant) si cele monoparentale.

Pretul pentru cei care depasesc 300 kWh

Clientii casnici care vor consuma intre 255-300 kWh vor avea un tarif de maxim 1,30 lei/kWh doar pentru ce depaseste 255 kWh. Daca consumatorul casnic depaseste 300 kWh, atunci va plati maxim 1,30 lei/kWh pentru tot consumul, potrivit anuntului facut de liberali pe facebook.
Clientii non-casnici vor beneficia de un tarif plafonat la maxim 1 leu/kWh, pentru 85% din consumul realizat, iar restul de 15% va fi facturat cu maxim 1,30 lei/kWh.
Clientii non-casnici vor beneficia de un tarif plafonat la maxim 1 leu/kWh, pentru 85% din consumul realizat, iar restul de 15% va fi facturat cu maxim 1,30 lei/kWh.

Iata anuntul PNL:

"La discutiile din coalitie, PNL a reusit sa mentina neschimbate tarifele plafonate si compensate la electricitate si gaz. Amendamentele sustinute de PNL la modificarea ordonantei pe energie aduc o grila tarifara simplificata, care ajuta mai multe categorii de consumatori sa traverseze aceasta perioada dificila.
Pentru clientii casnici, ramane tariful plafonat la maxim 0,68 lei/kWh, la un consum mai mic de 100 kWh/luna, indiferent de consumul mediu lunar din trecut. Daca depasesc 100 kWh, li se va aplica, in continuare, tariful de maxim 0,80 lei/kWh pentru tot consumul de pana in 255 kWh. Singurii exceptati de la trecerea la un plan tarifar superior sunt cei care folosesc acasa aparatura medicala pentru tratament, familiile cu minim 3 copii minori (sau care urmeaza o forma de invatamant) si cele monoparentale.
Clientii casnici care vor consuma intre 255-300 kWh vor avea un tarif de maxim 1,30 lei/kWh doar pentru ce depaseste 255 kWh. Daca consumatorul casnic depaseste 300 kWh, atunci va plati maxim 1,30 lei/kWh pentru tot consumul.
Clientii non-casnici vor beneficia de un tarif plafonat la maxim 1 leu/kWh, pentru 85% din consumul realizat, iar restul de 15% va fi facturat cu maxim 1,30 lei/kWh. Aceasta grila este aplicabila: IMM-urilor din orice domeniu; operatorilor economici din industria alimentara, pescuit ori agricultura; unitatilor medicale ori de invatamant; furnizorilor de servicii sociale; operatorilor de utilitati publice; autoritati si institutii publice, entitatilor care presteaza un serviciu public si sunt conduse/coordonate/controlate de autoritati ale administratiei publice; lacasurilor de cult si companiei Metrorex. Toti ceilalti consumatori non-casnici vor fi tarifati cu maxim 1,30 lei/kWh.

Plafonare la gaze

Pentru gaze, au ramas nemodificate tarifele plafonate la maxim 0,31 lei/kWh (aplicabil consumatorilor casnici) si la 0,37 lei/kWh (pentru non-casnici), cu cateva noi exceptii pentru cei din urma. Pot beneficia de tariful de 0,37 lei/kWh: parcurile industriale, producatorii de energie termica si toti consumatorii non-casnici care au un consum sub 50.000 MWh/an.
Aceste noi masuri sunt aplicabile de la 1 ianuarie 2023 pana la 31 martie 2025. Am prelungit perioada de plafonare si compensare a tarifelor la energie, pentru a asigura pentru o perioada mai lunga o protectia a consumatorilor din Romania fata de cresterile galopante de preturi ale energiei pe pietele internationale
".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani