PRETURI NOI LA ENERGIA ELECTRICA – Transelectrica a anuntat tarifele

967

foto: digi24

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” S.A. a anuntat tarifele pentru serviciul de sistem valabile incepand cu 1 iulie 2020.

Potrivit unui anunt postat pe Bursa de Valori Bucuresti. Transelectrica informeaza publicul investitor asupra publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului 142 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANRE 218/2019 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice in retea (TG) si de extragere a energiei electrice din retea (TL), a tarifelor pentru serviciul de sistem si a pretului reglementat pentru energia electrica reactiva, practicate de companie.

Iata care sunt tarifele pentru serviciul de sistem valabile incepand cu data de1 iulie 2020:

Cresterea tarifului pentru activitatea reglementata a fost determinata in principal de finalizarea in anul 2020 a unei investitii semnificative constand in modernizarea infrastructurii de dispecerizare a Sistemului Electroenergetic National, precum si de recuperarea unor costuri din anii anteriori, anunta compania.

De asemenea, scaderea tarifului pentru activitatea reglementata a fost determinata de finalizarea la 30.06.2020 a procesului de recuperare prin tarif a pierderilor inregistrate in anii anteriori precum si de costuri prognozate mai mici determinate de reducerea volumelor de servicii ce urmeaza a fi achizitionate in perioada tarifara curenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole