PRETUL CRIPTOMONEDEI ROMANESTI EGLD EXPLODEAZA - Elrond creste cu 25% in cateva zile si atinge un maxim istoric de peste 400 dolari dupa anuntul facut de Beniamin Mincu
Criptomoneda Elrond (EGLD), creata de romanul Beniamin Mincu (foto) si echipa sa de dezvoltatori din Sibiu, a atins duminica, 21 noiembrie, un nou maxim istoric de 403,32 dolari. Performanta este atinsa pe o piata cripto "pe rosu” si e cu atat mai remarcabila cu cat EGLD a crescut cu aproape 16,53% in ultimele 25 de ore.
Noul raliu s-a declansat in acest week-end, dupa ce echipa de dezvoltare a anuntat vineri, 19 noiembrie, ca a lansat un program de stimulare a lichiditatii in valoare de 1,29 miliarde de dolari, care va creste capacitatile de finantare descentralizata (DeFi) ale retelei.
Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView arata ca, de cand a atins un minim de 52,00 dolari pe 22 iunie 2021, pretul EGLD a crescut cu 437%, pana la un nou maxim istoric de 302,14 USD pe 14 septembrie, iar duminica, 21 noiembrie criptomoneda a atins noul maxim de 403,32 dolari, conform cointelegraph.com.
Mai mult decat atat, EGLD a urcat rapid in top 30 al criptomonedelor dupa capitalizarea de piata, ajungand pe pozitia 27 din peste 14.000 de criptomonede aflate in circulatie, dupa ce anterior pozitia sa a fluctuat pe locurile 36-38.
Beniamin Mincu: Anuntam un program de stimulare a lichiditatii de 1,29 miliarde de dolari
"Suntem incantati sa anuntam un program de stimulare a lichiditatii de 1,29 miliarde de dolari pentru a supraalimenta lansarea platformei DeFi Maiar DEX”, se arata intr-un anunt publicat vineri, 19 noiembrie de catre dezvoltatorii EGLD pe blogul oficial elrond.com.
Acesta este probabil cel mai mare program de stimulare DeFI pana in prezent si reprezinta un pas masiv catre impingerea adoptarii DeFi dincolo de limitele actuale ale spatiului cripto, mai precizeaza reprezentantii Elrond.
"Programul va incepe pe 19 noiembrie, in acelasi timp cu data oficiala de lansare a platformei DeFi detinute in totalitate de comunitate, care a distribuit deja proprietatea la peste 60.000 de conturi sub forma de jetoane MEX revendicabile. Contractele inteligente construite pentru Maiar DEX au fost supuse unui audit riguros si verificarilor oficiale de catre Runtime Verification.
Platforma a fost testata intr-o serie de evenimente publice stimulate care i-au validat performanta si capacitatea de a se extinde chiar si in cele mai dure conditii. Combinata cu aplicatia Maiar extrem de intuitiva, care permite utilizatorilor pentru prima data sa obtina un portofel cripto securizat in mai putin de 1 minut folosind doar un numar de telefon, UX convingator si usor de utilizat al Maiar Exchange stabileste un nou standard puternic care va supraincarca adoptarea DeFi.”, se mai arata in comunicatul Elrond.
"Prin distribuirea proprietatii Maiar DEX urmatorului miliard de utilizatori, punem bazele unui sistem financiar cu adevarat global, care este accesibil tuturor, pretutindeni.” a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.
Produsele financiare care utilizeaza tehnologia blockchain s-au dovedit deja a fi mai eficiente si mai accesibile. Prin angajarea unui numar fara precedent de stimulente, Elrond face un impuls puternic pentru proliferarea produselor DeFi la scara globala, se mai arata in anunt.
Castigurile recente realizate de Elrond (EGLD) au fost atribuite activitatii crescute a retelei, comenteaza si jurnalistii de la insidebitcoins.com
Elrond, prima companie cripto romaneasca care a reusit sa ajunga in top 30
Blockchainul Elrond si-a lansat reteaua principala in iulie 2020, dar pretul EGLD a explodat in ianuarie-februarie anul acesta, chiar inainte ca blockchain-ul sa lanseze aplicatia Maiar, care a facilitat achizitia sau transferul de criptomoneda nativa.
In aprilie 2021, Elrond a ajuns la 240 dolari, dupa care pretul a scazut la 60 dolari in iunie, apoi a inceput un nou raliu pe masura ce piata criptografica si-a revenit.
Elrond (simbol EGLD) este prima companie romaneasca de blockchain care a reusit sa ajunga in top 30 in ceea ce priveste capitalizarea de piata la nivel mondial, care a atins in acest week-end peste 7,84 miliarde dolari. Mai precis, EGLD se situeaza pe pozitia 27 in randul celor peste 14.000 de criptomonede in circulatie