Grid star
criptomonede

PRETUL BITCOIN AR PUTEA ATINGE UN MILION DE DOLARI PANA IN 2030 – Argumentele analistilor: Tot mai multe state iau in calcul adoptarea BTC ca mijloc legal de plata

Analistii de la Ark Investment Management (Ark Invest) sustin, intr-un raport publicat recent, ca pretul Bitcoin (BTC) ar putea depasi 1 milion de dolari pana in 2030. "Capitalizarea de piata a Bitcoin inca reprezinta o fractiune din activele globale si este probabil sa se extinda pe masura ce statele-natiune adopta criptomoneda ca mijloc legal de plata”, argumenteaza reprezentantii fondului de investitii.

In raportul Ark Invest "Big Ideas 2022” publicat zilele trecute, analistul companiei Yassine Elmandjra a explicat ca "Pe masura ce capitalizarea de piata a Bitcoin a atins un maxim istoric in 2021, cercetarile Ark au indicat ca fundamentele retelei sale au ramas sanatoase”, noteaza news.bitcoin.com.

"Cercetarea noastra sugereaza ca Bitcoin are potentialul de a transforma istoria monetara, oferind libertate financiara si imputernicire intr-un mod echitabil si global. Capitalizarea de piata a Bitcoin inca reprezinta doar o fractiune din activele globale si este probabil sa se extinda pe masura ce statele-natiune o adopta criptomoneda ca mijloc legal de plata. Potrivit estimarilor noastre, pretul unui bitcoin ar putea depasi 1 milion de dolari pana in 2030”, a adaugat analistul Ark.

CEO Bitmex anticipeaza ca sunt cinci tari care vor adopta in curand Bitcoin ca mijloc legal de plata

El Salvador a adoptat BTC ca mijloc legal de plata, alaturi de dolarul american, in septembrie anul trecut. Presedintele salvadorean, Nayib Bukele, a prezis ca Bitcoin va fi mijloc legal de plata in inca doua tari in 2022, asa cum Lumea Banilor a relatat anterior. CEO-ul Grupului Devere se asteapta ca cel putin trei tari sa faca acest lucru, in timp ce CEO-ul Bitmex a spus ca cinci tari vor avea in curand Bitcoin ca mijloc legal de plata. Intre timp, fondul de investitii Fidelity a aratat ca "nu ar fi exclus sa vedem alte state natiuni suverane sa achizitioneze bitcoin in 2022 si poate chiar sa vedem o banca centrala sa faca o astfel de achizitie”.

Raportul Ark mentioneaza, de asemenea, ca upgrade-urile retelei Bitcoin si adoptarea sa pe scara larga de catre institutii ca unele dintre motivele pentru care pretul criptomonedei va creste in continuare. In plus, compania sustine ca mineritul bitcoin va incuraja si va genera solutii din ce in ce mai inovative de energie verde.

"Blockchain-urile publice alimenteaza noi forme de coordonare intre bani, finante si internet. Prin descentralizarea institutiilor cu software open-source, tehnologia blockchain minimizeaza nevoia de a avea incredere in autoritatile centralizate. Protocolul Bitcoin a permis alte doua revolutii: revolutia financiara (DeFi) si cea a internetului (Web3.0)”, spun analistii Ark in raportul citat.

Presedintele El Salvador declara "razboi” FMI pe subiectul Bitcoin

Presedintele salvadorean Nayib Bukele a facut luni, 31 ianuarie, inca o predictie optimista privind Bitcoin (BTC) la scurt timp dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a cerut guvernului sau sa elimine statutul Bitcoin ca mijloc legal de plata.

Bukele a scris luni pe Twitter ca Bitcoin va avea in cele din urma o "crestere gigantica a pretului” din cauza ofertei sale limitate de "masa monetara”, de doar 21 de milioane de criptomonede, noteaza cointelegraph.com.

"Exista mai mult de 50 de milioane de milionari in lume Imaginati-va ca fiecare dintre ei ar dori sa detina cel putin 1 BTC. Nu este suficient nici macar pentru jumatate dintre ei. O crestere gigantica a pretului este doar o chestiune de timp”, a scris Bukele.

Comentariile lui Bukele au venit la scurt timp dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a cerut El Salvador sa inceteze recunoasterea Bitcoin ca mijloc legal de plata din cauza riscurilor legate de stabilitatea financiara si protectia consumatorilor. Raportul FMI a urmat dupa o scadere brusca a pretului Bitcoin, care a pierdut aproximativ 10.000 de dolari din valoarea sa intr-o perioada cuprinsa intre 20 si 25 ianuarie, potrivit datelor CoinGecko.

Cea mai recenta prabusire a Bitcoin a provocat pierderi majore nominalizate in dolari pentru rezervele Bitcoin ale statului El Salvador. DE altfel, guvernul salvadorean a facut prima achizitie de 200 de BTC pe 6 septembrie, cand BTC s-a tranzactionat in jur de 52.000 de dolari. Guvernul a cumparat ulterior sute de Bitcoin in perioada in care criptomoneda se tranzactiona cu peste 50.000 de dolari, in conditiile in care in luna ianuarie criptomoneda s-a tranzactionat cu putin peste 30.000 de dolari.

La momentul redactarii acestui articol, BTC se tranzactioneaza la 37.732 dolari, in scadere cu aproximativ 45% fata de maximele sale istorice de peste 68.000 dolari inregistrate pe 9 noiembrie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani