PRESEDINTELE ZBOARA DIN TARA – In plina criza politica, cu un premier desemnat care nu reuseste sa obtina sprijin pentru formarea unui nou guvern, in plina explozie a cazurilor COVID, Iohannis pleaca pe taramuri mai insorite. Seful statului isi ia zborul

992

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Romania este in plina criza politica, imbolnavirile cu COVID explodeaza, iar presedintele Klaus Iohannis pleaca din tara. Destinatia, Egipt, un taram mai insorit, cu deschidere la mare, acolo unde este asteptat miercuri, 27 octombrie 2021.

Premierul desemnat, Nicolae Ciuca, nu reuseste pana in prezent sa obtina sustinere pentru formarea unui nou guvern, iar criza din Romania risca sa se prelungeasca nepermis de mult. Teoretic, daca nu se va ajunge la o intelegere, la orizont se vad alegerile anticipate.
Cert este ca deocamdata actuala criza politica nu pare sa se apropie de final, iar cei care sufera sunt romanii. Cu toate acestea, presedintele pleaca din tara ca sa discute cu omologul sau din Egipt si sa „evalueze posibilitatile concrete de a dinamiza si aprofunda dialogul politico-diplomatic si cooperarea la toate nivelurile”.

Iata anuntul Administratiei Prezidentiale:

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va efectua miercuri, 27 octombrie 2021, o vizita de stat in Republica Araba Egipt, la invitatia omologului sau, Presedintele Abdel Fattah El-Sisi.
Vizita se desfasoara in cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum si in contextul aniversarii in 2021 a 115 ani de relatii diplomatice dintre Romania si Republica Araba Egipt.
Cu prilejul consultarilor oficiale, Presedintele Romaniei si Presedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitatile concrete de a dinamiza si aprofunda dialogul politico-diplomatic si cooperarea la toate nivelurile, extinderea si diversificarea colaborarii romano-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale si a investitiilor, precum si in noi domenii sectoriale de interes pentru cele doua state.
Discutiile vor include si teme actuale de politica internationala, cu accent pe evolutiile politice si de securitate din regiunea Orientului Mijlociu si eforturile de mediere in dosare de interes.
In cadrul vizitei de stat in Republica Araba Egipt, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va avea intrevederi si cu Presedintele Camerei Reprezentantilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, si Presedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq”.

1 comentariu la “PRESEDINTELE ZBOARA DIN TARA – In plina criza politica, cu un premier desemnat care nu reuseste sa obtina sprijin pentru formarea unui nou guvern, in plina explozie a cazurilor COVID, Iohannis pleaca pe taramuri mai insorite. Seful statului isi ia zborul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole