Premierul va trebui sa aleaga intre pensie si salariu

561

sursa foto: youtube: Fortele Navale Romane

Premierul Nicolae Ciuca va trebui sa aleaga intre pensia militara si salariul pe care il incaseaza ca sef al Executivului. Acest lucru se va intampla daca proiectul OUG pentru reducerea cheltuielilor bugetare care prevede, printre altele, si interzicerea cumulului pensiei cu salariu, va fi adoptat.

Interesant este ca premierul va trebui sa semneze actul, si, practic, sa-si taie singur una din cele doua surse de venit.

Potrivit proiectului, beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, nu pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate.
Prevederile nu se aplica persoanelor care ocupa functii didactice de predare din unitatile de invatamant si functii de specialitate medico-sanitara din unitatile sanitare. Prevederile se aplica insa si beneficiarilor de pensii de serviciu si pensii militare stabilite prin legi speciale (click aici pentru a citi mai multe).

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

1 comentariu la “Premierul va trebui sa aleaga intre pensie si salariu

  1. Total de acord, cu 2 puncte de vedere :
    1. Unele pensii de serviciu ( inclusiv cele militare) sunt atât de mici, încât beneficiarul TREBUIE sa muncească pentru a-si asigura un nivel MEDIU de trai !!! ( sa nu ne mai uitam la „intoxicarile” presei care prezintă pensiile de serviciu ENORME [acelea sunt câteva, MAREA masă având pensii mai mici, decât ale civililor])!!!!
    2. Sa se aibă în vedere, un prag valoric , de bun simt ( sa zicem salariu mediu brut pe economie) pana la care sa se cumuleze pensia cu salariu la stat! După acest prag, SA SE SUSPENDE PENSIA DE SERVICIU, pe perioada cât persoana își desfășoare activitatea în SISTEMUL DE STAT !!! Ulterior, când nu mai are calitatea de angajat, sa se revină la statututul de pensionar, concomitent cu actualizarea acesteia ( cu inflatia) și de asemenea recalcularea, incluzând anii în care a avut calitatea de angajat al statului, după pensionare !!!
    Consider ca ASA AR’ FI CORECT PENTRU TOATA LUMEA !
    La privat…nu intra în discuție! Acolo poți sa ai orice calitate vrei ( angajat, administrator de societate etc.) deoarece nu afectează bugetul de stat !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole