PREMIERUL CITU VREA SA MAREASCA SALARIUL MINIM – Propune o crestere de 8%: „Poate la 1 decembrie sau la 1 noiembrie”

968

Premierul Florin Citu propune o crestere a salariului minim cu 8% in acest an:
„Poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie”.


Seful Executivului a declarat la TVR ca vrea sa fie aprobat cat mai repede cresterea salariului minim, astfel incat toate companiile sa stie exact ce costuri vor avea anul viitor.

Citu a anuntat ca este o propunere de crestere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, si o propunere din partea sindicatelor de crestere de 10%.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

„Discutam acum. Vreau sa fie aprobat cat mai repede, ca toate companiile sa stie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. In acelasi timp ma gandesc – fiind un an special – dar trebuie sa vorbesc cu patronatele, daca putem, anul acesta doar, sa crestem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Sa o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discutie pe care trebuie sa o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Ma gandesc sa facem o crestere de 8%, de exemplu, dar sa fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie si atunci sa fim mai aproape de acea crestere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discutie pe care trebuie sa o am, dar este propunerea cu care vreau sa vin in Consiliul Tripartit.
Sper sa gasim o solutie pana la 1 octombrie. Este o propunere de crestere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parca. Si o propunere din partea sindicatelor de crestere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima data cand sunt asa de aproape una de alta. In acelasi timp, as vrea sa ne gandim totusi la o formula care sa poata sa fie aplicata in fiecare an, nu sa venim sa discutam in fiecare an o crestere, un procent de crestere. Vreau sa fie ceva transparent, ca toata lumea sa stie. Ceea ce e bine anul acesta este ca discutam acum, nu pe 25-26 decembrie”.

1 comentariu la “PREMIERUL CITU VREA SA MAREASCA SALARIUL MINIM – Propune o crestere de 8%: „Poate la 1 decembrie sau la 1 noiembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole