PREMIERUL, ANUNT DESPRE CRESTEREA PENSIILOR – Majorarea nu trebuie sa produca un deficit mare. Procentul avansat de seful Executivului

596

sursa foto: facebook Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciuca (foto stanga, langa Klaus Iohannis) a anuntat, luni, 3 octombrie 2022, ca este posibila o majorare a pensiilor, facand referire la un procent de 11%.

Seful Executivului a precizat ca procentul de majorare trebuie sa fie unul care sa nu produca un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Nicolae Ciuca a mai spus ca propuneri privind majorarea pensiilor au venit din mai multe directii, insa se va veni cu acelea care sunt sustenabile pe bugetul de stat.

Iata declaratiile facute de premier:

Procentul cu care putem creste pensiile trebuie sa fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, in acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe directii, noi suntem datori sa ne pastram responsabilitatea si sa venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”.

Iohannis cere Guvernului sa vina cu solutii

Presedintele Klaus Iohannis a pledat recent pentru cresterea pensiilor si salariilor. Potrivit acestuia, Guvernul trebuie sa vina cu solutii in acest sens. Seful statului le-a spus jurnalistilor mesajul pe care l-a transmis liderilor coalitiei:
Avand in vedere ca suntem in criza energetica, avem foarte multe probleme in economie, avem si o crestere economica, avem totusi o inflatie destul de mare, este corect, este rezonabil si este asteptat sa creasca si salariile si pensiile”.

Inflatia in Romania

Iohannis a declarat ca in conditiile in care inflatia a depasit 15%, nu i se pare rezonabil sa fie refuzata discutia pe cresterea salariilor si pensiilor. Presedintele a precizat ca nu oamenii simpli trebuie sa plateasca pentru aceste crize, iar Guvernul trebuie si va identifica solutii. In pofida crizelor multiple, Iohannis vede si o parte buna:
„Avem o crestere economica substantiala si, sigur, asta ne da speranta ca vom avea pe salarii si pensii o crestere care vine sa compenseze intr-o masura rezonabila cresterea preturilor si inflatia pe care o avem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole