PRELUAREA A CINCI FARMACII DIN ROMANIA – Ce a facut Consiliul Concurentei

1404

sursa foto: BZI.ro

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Sensiblu SRL intentioneaza sa preia cinci farmacii apartinand Eva Medical Farm SRL.

Sensiblu SRL este o companie activa pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat in investitii pe termen lung in diferite sectoare de activitate, printre care: domeniul medical, serviciile bancare, investitiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), productia si distributia produselor alimentare congelate, mass-media, distributia de carti, jucarii si produse cosmetice etc.

Segmentul de retail

In ceea ce priveste domeniul produselor farmaceutice si parafarmaceutice din Romania, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments opereaza lanturile de farmacii Dr. Max si Sensiblu, in timp ce pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice este prezent, in principal, prin Mediplus Exim SRL.

„Cele cinci farmacii achizitionate activeaza la nivelul comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice si sunt localizate in municipiul Pitesti, judetul Arges. Autoritatea de concurenta a evaluat aceasta operatiune din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurentiale, si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal”, potrivit Consiliului Concurentei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole