PREDICTIE SOC A ANALISTILOR IN PLINA „IARNA CRIPTO” – De ce cred expertii ca cei care vand acum Bitcoin vor regreta in urmatorii ani

1149

Compania australiana de servicii financiare Finder a efectuat doua sondaje in randul specialistilor in analiza pietei cripto pentru a determina asteptarile acestora cu privire la evolutia pretului Bitcoin (BTC) in urmatorii ani. Expertii intervievati de Finder au preconizat ca BTC va ajunge la aproape 80.000 dolari pana in 2025 si 270.000 dolari pana in 2030.

Gilda Popa

Grupul de specialisti fintech al companiei nu crede ca BTC va experimenta fluctuatii considerabile de pret in urmatoarele luni, prezicand ca cea mai puternica criptomoneda va inchide anul la aproximativ 21.300 dolari. Totusi, in comparatie cu evaluarile actuale, aceasta reprezinta o crestere de 11%, se arata in analiza publicata pe pagina web a Finder.

In pofida prelungitei „ierni cripto” din anul 2022, analistii sunt destul de optimisti in ceea ce priveste evaluarea pe termen lung, asteptandu-se ca BTC sa creasca la aproape 80.000 dolari pana in 2025, si in jur de 270.000 dolari pana in 2030.

Raportul noteaza si ca expertii si-au revizuit periodic predictiile in ce priveste pretul Bitcoin, de la un optimism maximal in ianuarie 2022, cand acestia se asteptau ca BTC sa inchida anul la pretul de circa 76.000 dolari, pana la corectia din octombrie 2022, cand vad un pret de putin peste 21.000 dolari pentru BTC la finalul anului.

Predictia pentru pretul BTC la sfarsitul anului 2022 de 21.344 USD din octombrie (n.r. raportul prezent) este mai mica decat predictia de 25.473 USD din iulie, precum si in raport cu predictia de 65.185 USD din aprilie 2022 si cu cea de76.360 USD in ianuarie 2022.

Cu toate acestea, in timp ce previziunile actuale sunt mai mici decat cele prezentate in rapoartele anterioare, analistii (n.r. ai Finder) inca se asteapta la o traiectorie ascendenta similara (n.r. pe termen lung) pentru pretul Bitcoin, insa pornind doar de la o baza (n.r. de pret) mai mica”, au precizat reprezentantii Finder in documentul citat.

Mai precis, expertii companiei sunt mult mai optimisti cu privire la pretul pe termen lung al bitcoin. In opinia lor, ar putea creste la 79.193 USD pana in 2025 si s-ar ridica la 270.722 USD pana in 2030.

Aproape o jumatate dintre experti cred ca e momentul potrivit pentru a cumpara Bitcoin

Nu mai putin de 46% dintre analistii intervievati cred ca e momentul optim pentru a cumpara Bitcoin, in timp ce 44% cred ca detinerile BTC trebuie pastrate, in timp ce doar 10% cred ca e momentul pentru a vinde. Astfel, cei mai multi dintre expertii intervievati sunt de parere ca investitorii care vand acum ar putea regreta aceasta decizie in doar cativa ani.

Justin Hartzman, CEO-ul CoinSmart Financial, spune ca este timpul potrivit pentru a cumpara BTC, deoarece in prezent „Bitcoin sufera din cauza conditiilor macro externe”.

In momentul in care conditiile macro se imbunatatesc si mediul de reglementare se imbunatateste, atunci pretul BTC ar trebui sa creasca din nou”, spune Hartzman.

Pe de alta parte, Mitesh Shah, fondatorul si CEO-ul Omnia Markets, este unul dintre putinii care spun ca este timpul potrivit pentru a vinde Bitcoin. Shah crede ca BTC va valora 16.000 dolari pana la sfarsitul anului 2022.

Piata cripto se indreapta catre un teritoriu pe care nu l-a experimentat niciodata. Pe masura ce comerciantii globali isi abandoneaza investitiile, Bitcoin va experimenta noi minime care nu au fost atinse inca in acest an”, explica Mitesh Shah.

Cofondatorul Spring Capital, David Klinger, crede, de asemenea, ca este momentul exitului si se asteapta ca BTC sa aiba o valoare de doar 2.000 de dolari pana in 2030.

Ar fi trebuit sa fie o furtuna perfecta pentru BTC. A existat volatilitate pe piete, adoptare institutionala mai larga si acces prin ETF-uri si solutii de custodie recunoscute. Costul ridicat al mineritului, utilizarea ridicata in scopuri nefaste si faptul ca nu este sustinut de niciun activ de baza inseamna ca BTC va continua sa scada”, a spus David Klinger pentru Finder.

In tabara „hodlerilor”, Ruadhan O. de la Seasonal Tokens, aduce in discutie un punct de vedere interesant despre urmatorul halving Bitcoin, adica atunci cand recompensa de minerit pentru Bitcoin este redusa la jumatate.

Pretul Bitcoin urmeaza un ciclu previzibil de 4 ani, cauzat de scaderea la jumatate a recompensei monerilor, care se intampla o data la 4 ani. Pe baza modelelor istorice, cred ca pretul va reveni probabil pe crestere dupa halvingul din 2024, pentru ca asta s-a intamplat in ciclurile anterioare”, explica Ruadhan.

Dimitrios Salampasis, Master in Tehnologii Financiare si lector de FinTech Inovare si Antreprenoriat la Universitatea de Tehnologie Swinburne, spune ca este timpul sa ne pastram detinerile Bitcoin, observand presiunile externe mai ample asupra Bitcoin.

In acelasi timp, 77% dintre respondenti inca cred ca Bitcoin serveste drept depozit de valoare. Printre acestia se numara Serhii Zhdanov – CEO al EXMO – care este si unul dintre cei mai optimisti analisti si crede ca BTC ar putea atinge 1.000.000 de dolari pana in 2030. El spune ca nimic nu s-a schimbat pentru Bitcoin, deoarece in prezent este o criza de capital globala, iar Bitcoin este afectat pe termen scurt, dar isi va reveni – aceasta in timp ce multe alte active financiare nu vor reveni pe plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole