PRAPAD PE PIATA CRIPTO DUPA ANUNTUL LUI PUTIN – Pretul activelor cripto se prabuseste pe masura ce armata rusa inainteaza in regiunile separatiste din Ucraina

2209

Piata cripto a intrat in „scenariul rosu” dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a a ordonat desfasurarea de trupe in cele doua regiuni separatiste din estul Ucrainei, pe care le-a recunoscut luni seara, 21 februarie, ca fiind independente. Pretul Bitcoin a scazut la circa 36.000 dolari, iar Ether s-a depreciat pana la aproximativ 2500 dolari, dand tonul pentru o prabusire a preturilor in intreg sectorul cripto.

Majoritatea criptomonedelor importante au continuat sa se deprecieze accelerat, pe masura ce scenariul invaziei ruse a Ucrainei pare a fi iminent in perceptia pietelor occidentale. Sentimentul de „frica extrema” s-a accentuat pe piete după ce Putin a recunoscut independenta celor doua republici separatiste pro-Rusia Donetk si Luhansk.

In ultimele saptamani, investitorii ingrijorati au adoptat strategii mai sensibile la riscuri in asteptarea cresterii preturilor energiei si a sanctiunilor din partea SUA si aliatii sai europeni asupra Rusiei si a reactiei ruse. Tensiunile in crestere la granita NATO vor afecta, cel mai probabil, o economie globala deja lovita de inflatie si de intarzierile lantului de aprovizionare, noteaza CoinDesk.

Temeri pentru economia globala dupa escaladarea tensiunilor la granita Ucrainei

In urma discursului lui Putin, urmat de inaintarea trupelor ruse in Donetk si Luhansk, administratia Biden a anuntat sanctiuni impotriva republicilor separatiste din Ucraina. Atat Uniunea Europeana, cat si Marea Britanie, vor impune, la randul lor, noi sanctiuni impotriva regimului Putin.

Am convenit ca (Marea Britanie) si (UE) se vor coordona pentru a aplica sanctiuni rapide impotriva regimului lui Putin si pentru a fi alaturi de Ucraina”, a declarat marti, 22 februarie, ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, potrivit independent.co.uk.

Escaladarea tensiunilor a antrenat o crestere a pretului pe baril al titeiului Brent, care a trecut luni de 97 de dolari, o crestere de aproape 4%

In prima parte a zilei de marti, 22 februarie, Bitcoin, cea mai mare criptomoneda dupa capitalizarea bursiera, se tranzactiona la aproximativ 36.800 dolari, in scadere cu peste 6% in ultimele 24 de ore. Ether, a doua cea mai mare criptomoneda dupa capitalizarea pietei, a scazut cu aproximativ 8% in aceeasi perioada, atingand un prag de 2500 dolari. Majoritatea criptomonedelor majore a fost antrenata in „scenariul rosu” al deprecierii.

Increderea investitorilor se „evapora rapid” pe masura ce scenariul unui conflict armat capata contur

Sensibilitatea de pe pietele financiare este in crestere in acest moment, increderea temporara se poate evapora rapid si asta am vazut astazi dupa ceea ce pare a fi o alta deteriorare a relatiilor dintre Rusia si puterile occidentale”, a scris Susannah Streeter, senior Investment and markets, analist pentru firma de servicii financiare din Marea Britanie Hargreaves Lansdown, intr-un e-mail citat de CoinDesk.

Pietele de actiuni din SUA au fost inchise pentru sarbatoarea nationala de Ziua Presedintilor, astfel ca impactul ultimelor evenimente de la granita Ucrainei va putea fi masurat abia la finalul zilei de marti, 22 februarie, dar principalele burse europene, inclusiv FTSE 100, DAX din Frankfurt si CAC 40 din Paris au terminat pe rosu. Majoritatea indicilor asiatici au pierdut teren luni, inclusiv Japonia: Nikkei 225, Hong Kong: Hang Seng si Asia Dow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole