PONTA SIMTE PERICOLUL – Fostul premier avertizeaza: “Daca marim acum taxe distrugem ce a mai ramas din companiile mici si mijlocii romanesti, saracim populatia, crestem evaziunea fiscala”

1500
PONTA SIMTE PERICOLUL – Fostul premier avertizeaza: “Daca marim acum taxe distrugem ce a mai ramas din companiile mici si mijlocii romanesti, saracim populatia, crestem evaziunea fiscala”

Marirea taxelor nu inseamna decat distrugerea companiilor romanesti, saracirea populatiei si cresterea evaziunii fiscale. Avertismentul a fost lansat de fostul premier al Romaniei Victor Ponta (foto).

Dupa aparitia informatiei in spatiul public privind o eventuala majorare a taxelor si impozitelor, Victor Ponta explica de ce o asemenea masura ar avea un impact devastator asupra romanilor. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de marti, 17 mai 2022, Ponta precizeaza ca este de acord si sustine cota de impozitare diferentiata, dar subliniaza ca este nevoie de o analiza extrem de atenta inainte de a se lua o asemenea masura.

In schimb, arata Ponta, guvernul ar trebui sa se concentreze pe implementarea unui program strategic de relansare economica, pentru sprijinirea firmelor romanesti, incurajarea investitiilor straine masive si atragerea fondurilor europene in infrastructura.

Iata comentariul fostului premier Victor Ponta:

“Cand Basescu a ridicat TVA la 24% a incasat mai putin la Buget – cand noi am redus TVA de la 24% la 19% si 9% am incasat mai multi bani la Buget / cand am redus impozitul pe dividende de la 16% la 5% am incasat mai mult la Buget / cand au crescut accizele la carburanti, alcool si tigari au crescut preturile pentru oameni – dar si contrabanda – bani mai putini la Buget / cand am scazut CAS cu 5 puncte procentuale am incasat mai mult la Buget! Vorbesc din experientele pe care le-am trait impreuna.

Stiu ca, in Romania, cand a venit Dreapta la Putere au crescut taxele – cand a fost Stanga au scazut (dar la vot nu a contat). Stiu ca dezastrul bugetar si financiar dupa Guvernele Dragnea – Orban – Citu trebuie indreptat cumva.

Sunt de acord si sustin o cota de impozitare diferentiata (ca in tot Occidentul) si renuntarea la cota unica (care mai e in Rusia) – dar este nevoie de masurat de 7 ori inainte sa tai o data. Cred ca acum Romania are nevoie de un program strategic de relansare economica (firme romanesti care sa produca – investitii straine masive – infrastructura din bani europeni); daca marim acum taxe distrugem ce a mai ramas din companiile mici si mijlocii romanesti, saracim populatia, crestem evaziunea fiscala! Sa speram ca nu ne intoarcem la 2010!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole