PNRR INSEAMNA AUSTERITATE – Specialistii trag semnalul de alarma: „Romania, singura tara care a accesat si partea de imprumuturi”

1022
Indemnizatie pentru program redus

sursa foto: tvn24bis.pl

Vesti proaste in ceea ce priveste Planul de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Profesorul de economie Mircea Cosea a declarat ca documentul depus de Romania la Bruxelles este singurul plan din UE care impune austeritate. Si asta pentru ca Romania a accesat si partea de imprumuturi din PNRR.

Cosea a declarat la b1tv ca a citit pe site-urile Uniunii Europene si ale altor tari mai importante ce inseamna Planul National de Redresare si Rezilienta in alte parti. Concluzia este trista pentru Romania:

“Nu seamana niciunul cu planul nostru. Planul nostru este singurul care impune austeritate pentru ca Romania este singura tara, impreuna cu Italia – dar Italia este in alta situatie –, e singura tara care a accesat si partea de imprumuturi a PNRR. Partea de imprumuturi presupune o conditionalitate, si anume capacitatea tarii care a imprumutat sa returneze banii.
Asta inseamna ca trebuie sa aiba un buget credibil, iar in momentul de fata Romania nu are un buget credibil, este in situatia de deficit excesiv. Propunerea pe care guvernul nostru a facut-o la Bruxelles a fost tocmai in a reduce cheltuielile bugetare, in asa fel incat sa putem sa ajungem la un buget credibil”.

2 comentarii la “PNRR INSEAMNA AUSTERITATE – Specialistii trag semnalul de alarma: „Romania, singura tara care a accesat si partea de imprumuturi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole