PNL, IN RAZBOI CU ZGOMOTUL – Ultima promisiune a Guvernului Orban

967
Lucian Bode ministrul transporturilor

Ministerul Transporturilor condus de Lucian Bode (foto centru) a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Masuri prevazute in planurile de actiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier prin amplasarea de panouri fonoabsorbante”.

In expunerea de motive se arata ca potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, zgomotul este ce-a de-a doua cauza majora care afecteaza sanatatea umana. Iar principalele probleme de sanatate dezvoltate de persoanele expuse la niveluri ale zgomotului pe timpul noptii mai mari de 40 dB sunt tulburari ale somnului si insomnii, care duc in timp la dezvoltarea unor afectiuni cum ar fi tensiunea arteriala sau bolile cardiovasculare.

Astfel, in vederea reducerii zgomotului generat de traficul rutier, prin proiectul ”Masuri prevazute in planurile de actiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier prin dotarea cu panouri fonoabsorbante” urmeaza sa se implementeze masuri de reducere a zgomotului prin dotarea anumitor sectoare de drum cu panouri fonoabsorbante.

Obiectivul general este de a oferi un confort acustic minim necesar persoanelor care locuiesc in vecinatatea anumitor sectoare de drumuri nationale pe care s-a inregistrat un nivel foarte ridicat al zgomotului datorat traficului rutier intens.

Proiectul a fost estimat la o valoare totala de 83.239 mii lei cu TVA.

Finantarea proiectului se va face din fonduri externe nerambursabile si din alocatii bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Iata Proiectul Hotararii de Guvern:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole