PNL A BLOCAT INFRASTRUCTURA – Presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, acuza

1521
presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea

Guvernul PNL a blocat infrastructura din judetul Maramures. Acuzatia a fost lansata luni, 7 septembrie 2020, de catre presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea (foto), intr-un comunicat de presa al Coalitiei pentru Maramures.

In comunicatul trimis luni publicatiei Lumea Banilor, Zetea – vicepresedinte al PSD la nivel national, responsabil cu infrastructura si candidat la un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Maramures – s-a aratat revoltat de faptul ca de aproape un an, de cand este la putere, Partidul National Liberal a oprit complet reabilitarea drumului national DN 18B Baia Mare-Targu Lapus. O mare parte din sosea – pana la Cernesti – fusese reabilitata pe vremea fostului executiv social-democrat, adauga Zetea. Este vorba despre 29,5 km din totalul celor 45 de kilometri.

Gabriel Zetea – copresedinte al Coalitiei pentru Maramures – a precizat ca anul trecut, dupa foarte mult timp, CJ Maramures a reusit sa obtina reabilitarea ultimului drum national nereabilitat din judet. Recent, acelasi consiliu judetean a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari pentru reabilitarea a inca 117 km, dintr-un drum judetean, dar ministerul Transporturilor – condus de Lucian Bode – nu a raspuns favorabil.

Iata declaratia sefului CJ Maramures:

Pana in anul 2016, adica vreme de 24 de ani, Consiliului Judetean Maramures a fost condus, exclusiv, doar de reprezentanti de dreapta, de cei care astazi se regasesc in PNL. Sub conducerea mea, din 2016 si pana in 2020, adica in numai patru ani, am reusit sa reabilitam de patru ori mai multi kilometri de drum judetean decat cei de la PNL. Daca PNL-istii, in 24 de ani, au reabilitat 56 de km de drum din cei aproximativ 800 de km de drum judetean pe care ii are judetul, din 2016 si pana in 2020 am obtinut finantare si am pornit reabilitarea a aproximativ 200 de km de drumuri in Maramures. Tocmai aceasta sfidare la adresa noastra, a maramuresenilor, dar si a celor care ar fi putut sa ne viziteze, a facut ca judetul sa nu fie atat de cautat de catre turisti. Pentru ca si cei care veneau spre noi din alte parti ale tarii, dupa ce isi stricau masina pe Valea Izei sau pe Valea Ruscovei, dar si in Tara Lapusului, Tara Codrului si Tara Chioarului, nu mai voiau sa revina. Si acest con de umbra in care am fost tinuti, ca si judet, se datoreaza celor de dreapta, care un singur lucru stiu sa faca cand ajung la putere: sa taie investitii.

Odata ce a cazut Guvernul PSD si a venit Guvernul PNL, in toamna trecuta, toate lucrarile au fost oprite, pentru ca cei la PNL au alocat 0 lei pentru a continua reabilitarea drumului din Cernesti si pana in Targu Lapus. Fiind un drum national, acesta se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, iar astazi, ministrul Transporturilor este de la PNL. Daca ne intrebam ce au reusit sa faca reprezentantii PNL, in Maramures, in aceasta perioada, raspunsul e simplu: au reusit sa opreasca reabilitarea ultimului drum national nereabilitat in judet, DN 18 B. Ca tot e campanie electorala, recomand locuitorilor din Tara Lapusului ca atunci cand vad vreun penelist ca vine in zona, sa il intrebe de ce nu aloca bani pentru reabilitarea DN 18 B, de la Cernesti la Targu Lapus.

Am trimis documentatia la Ministerul Transporturilor iar raspunsul primit a fost ca nu este oportun sa reabilitam, din fonduri europene, 35 de km de drum judetean in Tara Lapusului. Eu il invit pe acest ministru PNL-ist sa vina in Maramures, sa vada problemele pe care le avem si sa ne spuna, privindu-ne in ochi, de ce alege PNL sa blocheze proiectele de drumuri in judetul nostru?

* Cititi aici comunicatul Coalitiei pentru Maramures

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 21200019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole