PLECAREA LUI MUGUR ISARESCU DE LA BNR – Miron Mitrea anunta cand se va intampla

4005
TUPEU MAXIM: CITU II DA INDICATII LUI ISARESCU – Premierul ii traseaza sarcini guvernatorului BNR: “Sper ca nu am ratat o masura in trecut si acum sa ne grabim”

Miron Mitrea anunta ca actualul guvernator al Bancii Nationale Mugur Isarescu nu va fi schimbat decat daca va dori acest lucru.

Mitrea a declarat la Realitatea Plus ca Mugur Isarescu este cel mai longeviv guvernator, si ca in general presedintii bancilor nationale au o cariera foarte lunga, sunt foarte rar schimbati:

„Ies la pensie foarte greu, sunt foarte rar schimbati, ca intra in relatii cu bancheri si au capacitatea de a misca fonduri pe care un nou-venit nu ar putea. Nu se schimba, Mugur Isarescu ramane acolo”.

Metode clasice

Miron Mitrea spune ca Isarescu n-a fost un guvernator rau, ba chiar a fost foarte bun, chiar in criza economica a tinut leul:

„Eu am lucrat cu el si ca parlamentar, si ca ministru, si trebuie sa recunosc ca o buna parte din investitiile pe care le-am facut, cele mai mari in patru ani facute in Romania, ca ministru, s-au datorat faptului ca Mugur Isarescu m-a ajutat sa facem rost de bani pentru Romania, folosind metodele clasice, dar incercand sa nu introducem in deficitul bugetar sume care puteau fi puse in alta parte. (…)
Daca ne uitam la care e rezerva de aur a Romaniei acum, ce a fost in 1999, o sa intelegem ca e greu sa-l schimbi, stie prea multa meserie, e prea relationat in viata mondiala a finantelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole