PLATFORMA CRIPTO KRAKEN ISI LANSEAZA PROPRIA BANCA – Ce asigurari dau reprezentantii companiei: „Suntem mai siguri decat banca dumneavoastra actuala”

495

Kraken, a treia cea mai mare platforma de tranzactionare de criptomonede dupa volumul de tranzactionare, si-a anuntat planurile de a lansa propria banca in curand. Aceasta va permite exchange-ului sa aiba un control mai bun asupra serviciilor sale bancare, au precizat oficialii companiei. Kraken transmite un mesaj de optimism si da asigurari ca banii clientilor vor fi in deplina siguranta in plin scandal Silvergate – una dintre cele mai mari banci cripto din SUA, care se lupta cu grave probleme de lichiditate.

Gilda Popa

Banca din Wyoming, SUA, se numeste Kraken Financial, dar „va fi cunoscuta sub numele de Kraken Bank”, se arata in comunicatul transmis marti, 7 martie de Kraken.

Construim un tip mai bun de banca cripto – SPDI – pentru clientii nostri”, a precizat compania pe site-ul sau.

De asemenea, Kraken a declarat ca banii utilizatorilor nu pot fi imprumutati mai departe fara permisiunea clientului care detine depozitul. In sectiunea de intrebari frecvente, reprezentantii bursei cripto au explicat ca SPDI (Special Purpose Depository Institution Bank Charter) este o banca supravegheata de Divizia de servicii bancare din Wyoming.

Kraken Bank da asigurari ca va mentine rezerve de capital semnificative

Investitiile nu vor fi asigurate de Corporatia Federala de Asigurare a Depozitelor (FDIC), dar toate activele vor fi disponibile ca numerar sau echivalentul de numerar cel mai putin riscant si cel mai lichid, ceea ce inseamna ca nu va exista un risc de insolvabilitate pe care FDIC intentioneaza sa il protejeze, mai spun reprezentantii bancii.

Vom mentine, de asemenea, rezerve de capital semnificative si surplusuri din capitalul propriu pentru a acoperi intregul sold al tuturor clientilor, chiar si in cazul unui exit masiv bancar. Vizam produse precum conturi de depozit in USD si active cripto (ex. Bitcoin), optiuni multiple de finantare si plati, produse de custodie institutionala (custodia calificata pentru consilieri si brokeri), IRA si multe altele”, a precizat compania.

In plus, Kraken sustine ca poate mentine o supraveghere stricta in ce priveste reglementarile, standardele de securitate si protectia datelor, argumentand.

Suntem dispusi sa pariem ca suntem mai siguri decat banca dumneavoastra actuala”, spun cei de la Kraken

Anuntul vine intr-un moment de atentie sporita din partea autoritatilor de reglementare din SUA catre sectorul cripto. Kraken a intrat recent sub controlul Comisiei pentru Valori Mobiliare si Schimb (SEC) din SUA pentru ca ar fi oferit titluri neinregistrate clientilor din SUA. Kraken a fost, de asemenea, supus unor actiuni de control in ultimele saptamani, ceea ce a dus la incertitudine in domeniul reglementarilor aplicabile sectorului cripto.

Dave Ripley, care a devenit recent CEO la Kraken, a ales sa nu se inregistreze la SEC, in ciuda apelurilor facute de catre presedintele SEC, Gary Gensler.

La randul sau, Binance, cel mai mare exchange de criptomonede, s-a confruntat, de asemenea, cu sanctiuni pentru tranzactionarea cu titluri neinregistrate.

Scandalul Silvergate

Lansarea Kraken Bank este o veste buna pentru industrie, mai ales ca banca cripto Silvergate a inchis recent reteaua sa Silvergate Exchange Network, folosita pe scara larga, din cauza problemelor de capitalizare.

Silvergate a fost printre creditorii cei mai afectati de colapsul FTX, intrand intr-o criza bancara si fiind nevoita sa vanda titluri de creanta de 5,2 miliarde de dolari cu o pierdere semnificativa pentru a acoperi aproximativ 8,1 miliarde de dolari in retragerile utilizatorilor. Drept urmare, a suferit o pierdere de 718 milioane de dolari, depasind profiturile totale ale bancii din ultimii ani. Chiar saptamana trecuta, Silvergate a anuntat ca nu poate depune la timp raportul financiar anual catre Comisia pentru Valori Mobiliare si Schimb (SEC) din SUA si ca isi evalueaza capacitatea de a ramane in afaceri.

1 comentariu la “PLATFORMA CRIPTO KRAKEN ISI LANSEAZA PROPRIA BANCA – Ce asigurari dau reprezentantii companiei: „Suntem mai siguri decat banca dumneavoastra actuala”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole