Grid star
eveniment

PLATA IN RATE A FACTURII LA ENERGIE – Noi obligatii pentru furnizori. Reglementarile propuse de ANRE (Document)

Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a elaborat un nou regulament de furnizare, pe care l-a pus in dezbatere publica, iar printre noutati se numara si obligatia furnizorilor de a accepta plata esalonata a facturii, la cererea clientului, daca acestia emit facturile cu intarziere.

Astfel, in cazul in care furnizorul emite factura pentru o perioada de facturare mai mare decat cea prevazuta in contract sau stabilita conform reglementarilor in vigoare, acesta, la cererea clientului, este obligat sa esaloneze la plata sumele datorate de clientul final, pe o perioada cel putin egala cu perioada de facturare pentru care a fost emisa factura. Pentru clientii vulnerabili, se prevede esalonarea la plata a facturii, la cererea acestora, pe o perioada de minim 3 luni sau convenita de parti. Se mai propune ca in cazul clientilor casnici, precum si in cazul clientilor preluati de catre furnizorul de ultima instanta, perioada de facturare sa fie lunara.

Reguli pentru schimbarea tarifului

Proiectul mai prevede ca furnizorul este obligat sa notifice clientului in mod transparent si usor de inteles orice intentie de modificare a pretului la energia electrica, doar daca contractul de furnizare incheiat cu clientul prevede posibilitatea modificarii pretului in perioada de valabilitate a acestuia, precizand motivele prealabile modificarii si sfera de aplicare a acesteia, in mod direct si in timp util, cu cel putin 14 zile inainte de intrarea in vigoare a modificarii. Iar in ceea ce ii priveste pe clientii casnici, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea in vigoare a modificarii, precum si dreptul acestora de a denunta unilateral in mod gratuit contractul in cazul in care nu accepta modificarile notificate privind pretul energiei electrice.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani