PLANUL DE RELANSARE AL ROMANIEI – Semnal de alarma din Parlamentul European: „Poate fi blocat”. Ce se poate intampla dupa decizia PNL

897
Fostul sef al ANAF Gelu Diaconu lanseaza un atac devastator la adresa premierului Florin Citu

Decizia Partidului National Liberal condus de Florin Citu (foto) privind guvernarea minoritara alaturi de UDMR pune in pericol realizarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Semnalul de alarma este tras de europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Potrivit acestuia, de la calendarul privind finalizarea procedurilor de achizitii pentru autostrazi si pana la schimbarea legii pensiilor, PNRR-ul realizat de PNL si USR reprezinta o lista nerealista de obiective, care nu au fost discutate cu nimeni si care nu pot fi realizate fara sustinere parlamentara:

„Tara are nevoie de un Guvern care beneficiaza de o majoritate parlamentara larga, dar care nu poate fi garantata de actuala decizie adoptata de PNL.”

Iata analiza lui Victor Negrescu:

“Decizia PNL privind guvernarea minoritara pune in pericol realizarea PNRR. Mai exact, conform celor agreate cu institutiile europene, guvernul trebuie sa modifice de urgenta ordonanta care reglementeaza modul de functionare si implementare al PNRR, sa adopte procedurile legale privind atragerea imprumutului si sa prezinte un plan privind cheltuirea avansului.
Din pacate, nimic din toate acestea nu au fost facute, iar realizarea lor de catre un guvern minoritar este aproape imposibila. Este tot mai evident ca reformele asumate prin PNRR nu pot fi nici ele realizate in termenele date.
De la calendarul privind finalizarea procedurilor de achizitii pentru autostrazi pana la schimbarea legii pensiilor, PNRR-ul realizat de PNL si USR reprezinta o lista nerealista de obiective, care nu au fost discutate cu nimeni si care nu pot fi realizate fara sustinere parlamentara, cu care cele doua partide risca sa ingroape Romania in datorii. Reamintesc faptul ca, in absenta indeplinirii reformelor asumate, PNRR-ul poate fi blocat.
Tara are nevoie de un Guvern care beneficiaza de o majoritate parlamentara larga, dar care nu poate fi garantata de actuala decizie adoptata de PNL.”

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe generalul Nicolae Ciuca ca premier, iar acesta are timp pana la sfarsitul saptamanii sa depuna in Parlament lista Executivului. Pana in prezent, nu a reusit sa obtina sutinerea unei majoritati parlamentare.

1 comentariu la “PLANUL DE RELANSARE AL ROMANIEI – Semnal de alarma din Parlamentul European: „Poate fi blocat”. Ce se poate intampla dupa decizia PNL

  1. practic , nu e nici o paguba . Banii sunt conditionati si sunt pentru pusculitele kakanii . Sa fim noi sanatosi si sa accesam fondurile normale ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole