PLAFONAREA PRETURILOR LA ENERGIE SI GAZE – PSD preia initiativa. Ce urmeaza in Parlament

1589

sursa foto: facebook Marcel Ciolacu

PSD anunta ca va face ceea ce a refuzat premierul Citu (foto): va demara negocieri politice pentru sustinerea trecerii prin Parlament a unui proiect de lege privind plafonarea, la un nivel sustenabil pentru consumatori, a preturilor la energie si gaze pentru o perioada de un an.

Social-democratii considera ca dupa adoptarea legii privind consumatorul vulnerabil, plafonarea este urmatoarea solutie necesara si eficienta pentru a proteja populatia confruntata cu o explozie fara precedent a preturilor la facturile pe care le primesc in aceasta toamna.
In plus, PSD condamna “atitudinea cinica” a premierului Citu, pe care il acuza ca s-a opus explicit plafonarii preturilor si a afirmat ca nu va apela la parghiile legale existente, care ii permit Guvernului sa adopte imediat o asemenea decizie:

Scumpiri de 300%

“Fiindca Executivul se margineste doar sa constate cum romanii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie si gaze, cu scumpiri de 300%, PSD va initia un proiect de lege privind plafonarea preturilor. Am constatat ca exista in Parlament premisele necesare pentru a construi o majoritate care sa sustina adoptarea rapida a unei asemenea legi. 

Companiile de utilitati, la raport

In paralel, vom chema companiile de utilitati sa raspunda in fata comisiei parlamentare de ancheta constituite la cererea PSD pentru abuzurile savarsite prin ofertele scandaloase trimise clientilor. De asemenea, vom chema in fata comisiei conducatorii tuturor institutiilor publice abilitate, ministrul Energiei, sefii ANRE si Consiliului Concurentei, conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pentru a le cere sa ia cele mai dure masuri in vederea descurajarii comportamentului de specula al companiilor de stat sau private din piata energetica.
PSD considera ca apararea romanilor in fata unei adevarate apocalipse energetice este adevarata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic si batalia pentru putere pe care o desfasoara in aceasta perioada PNL si USR-PLUS”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole