PLAFONAREA PE 6 LUNI A PRETULUI LA ENERGIE – Decizia se va lua in Parlament

767
6,7 miliarde euro pentru energie prin Fondul de Modernizare.

Sursa Foto: Brainly.in

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, a declarat miercuri, 15 septembrie 2021, ca social-democratii vor depune un proiect de lege privind plafonarea pretului la energie in Romania.


Proiectul ca prevede plafonarea pentru sase luni a pretului la o medie pe ultimele sase luni de la momentul intrarii in vigoare a legii. Tudose a precizat ca va fi creat un fond la Ministerul Energiei care sa compenseze pierderile la furnizori.

Iata declaratiile facute de Mihai Tudose

“Va anunt in mod oficial ca PSD va depune astazi sau maine un proiect de lege privind plafonarea pretului la energie in Romania. Principiile de baza sunt urmatoarele: plafonarea pentru sase luni a pretului la o medie pe ultimele sase luni de la momentul intrarii in vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care sa compenseze pierderile la furnizori. Contul acela va fi alimentat de catre bugetul de stat, o parte, si o parte de catre sumele luate de la producatorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat.
Atragem atentia Guvernului ca aceasta este o solutie temporara, o solutie la adapostul careia Guvernul trebuie sa se apuce un pic de treaba. In fapt, au lasat piata libera exact in cel mai prost moment cu putinta, in momentul in care productia nationala este mult sub necesar, si atunci, ca orice piata, a luat-o razna, fiind bataia pe marfa, pe materia prima”.

1 comentariu la “PLAFONAREA PE 6 LUNI A PRETULUI LA ENERGIE – Decizia se va lua in Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole