PIB-UL ROMANIEI – Iata cifrele oficiale

906
a scazut roboru

foto: digi24

Institutul National de Statistica anunta ca produsul intern brut in trimestrul IV 2020 a fost, in termeni reali, mai mare cu 5,3%1 comparativ cu trimestrul III 2020, insa, fata de acelasi trimestru din anul 2019, PIB-ul a inregistrat o scadere cu 1,5% pe seria bruta si de 1,7% pe seria ajustata sezonier.

Potrivit INS, seria ajustata sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a includerii estimarilor pentru trimestrul IV 2020, nefiind insa, inregistrate diferente semnificative fata de varianta publicata in Comunicatul de presa nr. 10 din 12 ianuarie 2021:

Datele vor fi revizuite

“Estimarile ‘semnal’ precum si cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultatile create de criza pandemica si de instituirea starii de urgenta si a starii de alerta. Aceste dificultati au fost legate de colectarea datelor de baza care reprezinta intrari pentru conturile nationale si s-au concretizat printr-o crestere a ratei de non-raspuns.
Pentru completarea informatiilor au fost utilizate surse alternative pentru a diminua, cat mai mult posibil, efectele acestor cauze asupra calitatii indicatorilor produsi.
Conform practicii curente, datele publicate astazi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presa si a politicii de revizuire a conturilor nationale publicate pe site-ul INS, pe masura ce noi surse de date devin disponibile. In conditiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decat de obicei”.

*Comunicatul INS

2 comentarii la “PIB-UL ROMANIEI – Iata cifrele oficiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole