PIATA DE CONSTRUCTII DUPA SCUMPIREA MATERIALELOR – Iata ce s-a intamplat

577

sursa foto: digi24

Materialele de constructii s-au scumpit, motiv pentru care Consiliul Concurentei a demarat o investigatie (click aici pentru a citi).
Legat sau nu de cresterea pretului materialelor, in luna mai 2021, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%, anunta Institutul national de Statistica.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut insa ca serie bruta cu 6,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,0%.

In perioada 1.I-31.V.2021, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de perioada 1.I-31.V.2020 ca serie bruta cu 5,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%.

Scadere la lucrarile noi

Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 0,7%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-2,7%).
Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 12,2%, respectiv cu 0,6%.
Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile nerezidentiale (-5,5%) si la cladirile rezidentiale (-3,2%). Lucrarile de constructii ingineresti au crescut cu 4,3%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%, scadere inregistrata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,9%), lucrarile de constructii noi (-8,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-0,7%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale (-8,9%), constructiile ingineresti (-6,0%) si la cladirile rezidentiale (-4,8%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole