PIATA CRIPTO TUREAZA MOTOARELE, PROPULSATA DE STATEMENTUL FEDERAL RESERVE – Bitcoin creste cu 10% dupa ce seful bancii centrale a SUA a facut declaratii cu privire la criptomonede

705

Bitcoin (BTC) intra puternic pe un trend crescator in prima zi a lunii octombrie, in pofida aversiunii investitorilor pentru risc pe pietele traditionale. Cea mai puternica criptomoneda se tranzactioneaza vineri, 1 octombrie, la peste 47.000 de dolari, cu aproape 10% mai mult decat in ziua precedenta. Optimismul revine pe piata cripto dupa ce presedintele Federal Reserve, Jerome Powell, a declarat joi ca banca centrala nu are „nicio intentie” de a interzice criptomonedele.

Intreaga piata cripto a revenit puternic pe verde, criptomonedele native ale blockchain-urilor cu contracte inteligente precum VeChain, Tezos si Elrond castigand peste 8%. Ether, criptomoneda retelei Ethereum, s-a tranzactionat cu aproape 10% pe plus in raport cu ziua precedenta ajungand sa se tranzactioneze vineri dupa amiaza cu 3.245 dolari.

Intre timp, indicele S&P 500 a inregisrat o pierdere de 0,5%, indicand o aversiune a investitorilor pentru risc pe pietele traditionale.

Probabilitatea redusa de inasprire a reglementarilor pe pietele criptografice pare sa izoleze Bitcoin de instabilitatea pietelor traditionale. Joi, presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat Congresului ca banca centrala nu are „nicio intentie” de a interzice criptomonedele, inclusiv criptomonedele stabile (stablecoins), potrivit coindesk.com.

Analistii se asteapta la un raliu cripto in octombrie

Comentariile lui Powell au venit la o zi dupa ce presedintele Comisiei SUA pentru valori mobiliare si schimb valutar, Gary Gensler, a reiterat sprijinul pentru fondurile tranzactionate la bursa (ETF) bazate pe futures pe bitcoin.

Sentimentul din comunitatea criptografica pare destul de optimist, mai multi analisti si comercianti denumind octombrie „Uptober” pe Twitter – un argou nou creat, reprezentand asteptari pentru o relansare a preturilor in aceasta luna.

Reuniunea a fost conceputa astfel incat deputatii americani sa-i intrebe pe secretarul Trezoreriei Janet Yellen si pe seful FED, Powell, despre raspunsul la criza generata de pandemie al Departamentului Trezoreriei si al Rezervei Federale, dar in cursul discutiilor au aparut mai multe intrebari despre criptomonede, mai scrie Coindesk.

Cand a fost intrebat despre stablecoins, Powell a spus ca „sunt intr-o oarecare masura in afara perimetrului de reglementare si este adecvat ca acestea sa fie reglementate”.

O mare parte din investitori isi indreapta interesul catre monede stabile si alte cripto-active care sunt derivate cu proceduri mai complexe”, a declarat pentru finance.yahoo.com Kunal Sawhney, CEO la firma de cercetare de actiuni Kalkine Group.

Presedintele Comisiei pentru valori mobiliare (SEC), Gary Gensler, a declarat la randul sau ca un fond tranzactionat pe bursa bitcoin, bazat pe Chicago Mercantile Exchange ar avea „o protectie semnificativa a investitorilor” datorita Investments Company Act din 1940. El a mai spus ca SEC analizeaza numeroase reglementari preexistente aplicabile pentru bitcoin.

Wael Makarem, strateg senior la compania de brokeraj Exness, a declarat ca acest lucru „a oferit un sprijin clar pentru sentimentul investitorilor”.

Criptomonedele majore sunt pe cale sa reduca pierderile saptamanii trecute. Legile care ar oferi protectie decenta investitorilor ar putea, de asemenea, sa stimuleze adoptarea globala a cripto”, a adaugat el.

FED a cerut Congresului consultari si sprijin legislativ pentru dezvoltarea dolarului digital

Observatiile lui Powell vin la doua zile dupa ce a cerut Congresului consultari si sprijin legislativ pentru dezvoltarea dolarului digital, se arata in raport. Membrii comunitatii criptografice au speculat ca infiintarea unei monede digitale a bancii centrale americane (CBDC) ar duce la interdictii asupra criptomonedelor private, asa cum s-a intamplat recent in China, dar remarcile lui Powell sugereaza altfel, potrivit foxbusiness.com.

Intre timp, Visa (V) a anuntat ca este gata sa avanseze cu o platforma de interoperabilitate blockchain care va lega banii fiduciari, CBDC-urile, monedele stabile si criptomonedele traditionale precum bitcoin si ether intr-o solutie tehnica numita Canalul Universal de Plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole