PIATA CRIPTO STAGNEAZA IN ASTEPTAREA CIFRELOR PRIVIND INFLATIA IN SUA – Pretul Bitcoin intampina un prag de rezistenta la 17.000 dolari

963

Piata cripto a ramas calma in ultimele 24 de ore, cu volume mici de tranzactionare, ceea ce este destul de tipic pentru weekend. Bitcoin se mentine in jurul valorii de 17.000 dolari, nivel la care pretul intampina rezistenta. De asemenea, este de remarcat faptul ca investitorii ar putea fi precauti inainte de publicarea cifrelor indicelui preturilor de consum (Consumer Price Index) din SUA, noteaza CryptoPotato.

Gilda Popa

Bitcoin nu a reusit sa produca nicio miscare semnificativa de pret in ultimele 24 de ore si s-a mentinut peste 17.000 dolari, cu o fluctuatie de 0,1% pana la 0,2% duminica, 11 decembrie, potrivit datelor CoinMarketCap. Dupa cum se vede in graficul de mai jos, nu au existat fluctuatii majore, iar pretul se mentine la un nivel de putin peste 17.100 USD.

Investitorii asteapta vestile privind noile estimari ale ratei inflatiei

Este absolut posibil ca participantii de pe piata sa fie atenti, deoarece exista un anunt important care vine marti, 13 decembrie, de la Biroul de Statistica a Muncii din SUA. Institutia va publica cifrele pentru indicele preturilor de consum (Consumer Price Index – CPI) din noiembrie, care are o pondere importanta in calculul ratei inflatiei. Pana acum, CPI a avut intotdeauna un impact considerabil asupra pretului Bitcoin, rezultand de obicei o volatilitate imediata si masiva.

BTC pare sa se loveasca de un prag de rezistenta la 17.000 dolari. O privire asupra indicatorului Volum Profile Visible Range (VPVR) al activului arata niveluri ridicate de acord tacit al investitorilor la nivelurile actuale ale pretului, ceea ce ar putea face ca perioada de stagnare sa se prelungeasca. Daca BTC depaseste acest nivel, urmatorul prag de rezistanta apare la nivelul de 20.000 dolari, notează CoinDesk.

Cele mai performante criptomonede in ultimele 90 de zile

Printre primele 20 de criptomonede dupa capitalizarea pietei cripto, „castigatorii” ultimelor 90 de zile sunt dogecoin (DOGE), litecoin (LTC), XRP si MATIC de la Polygon. Urmeaza DOT-ul lui Polkadot, AVAX-ul lui Avalanche, ADA lui Cardano si SOL-ul Solana. Bitcoin si Ether sunt aproape de mijlocul intervalului, ocupand locul 13 si, respectiv, pe locul 15. Fiecare lider este in scadere fata de dolarul american in ultimele sapte zile, la fel si cei mai in urma, cu exceptia SOL, notează CoinDesk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole