PESTE 500.000 DE ROMANI VOR PLECA SA LUCREZE IN STRAINATATE – Specialistii explica ca asta se va intampla din cauza salariilor mici: “Doamna Turcan nu intelege”

1793
Cresterea TVA. Asta va fi prima masura de austeritate implementata in 2021

Intr-o Romanie in care forta de munca este deficitara in unele domenii, cum ar fi constructiile, si mai nou HORECA, dupa ce Klaus Iohannis si guvernantii au tinut inchise hoteluri si restaurante o buna perioada de timp, iar multi dintre angajatii din aceasta indrustie s-au reprofilat, si in conditiile in care tara noastra importa forta de munca, analistul economic Adrian Caciu estimeaza ca va incepe un val al migratiei lucratorilor romani: cel putin 500.000 de persoane.

Caciu explica intr-o postare pe facebook si care sunt cauzele: in principal veniturile mici, moda salariului minim, lipsa de perspective, si “guvernanti sfidatori si aroganti pe care nu ii intereseaza decat propriul buzunar”.
Caciu mai spune ca ministrul Muncii Raluca Turcan (foto dreapta, langa Florin Citu) „nu intelege aceasta postare„.

Iata postarea facuta de Adrian Caciu:

Va incepe un val al migratiei lucratorilor romani, val pe care il estimez la cel putin 500.000 de persoane.
Cauzele sunt simple: veniturile mici, moda salariului minim si a dependentei de antreprenorii habarnisti, lipsa de perspective, guvernanti sfidatori si aroganti pe care nu ii intereseaza decat propriul buzunar, austeritatea impusa prin filozofii cinice ale unor impostori.

Am avut un astfel de val imediat dupa 2010 cand romanii eu emigrat in masa scarbiti de modul in care sunt tratati in tara lor.
Aceasta migratie este potentata de o criza acuta de forta de munca in mai toate statele europene, cu precadere Germania, Spania si Italia la care adaugam si Marea Britanie care, chiar daca nu mai este membru UE, tot tara europeana este.
Da, stiu, doamna Turcan nu intelege aceasta postare.
Nici domnul Boc cel care a alungat in 2010 peste 500 mii de romani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole