PESTE 1 MILIARD DE LEI PENTRU HORECA – Banii au fost deja virati. Sunt 8.294 de beneficiari

1169
se inchid restaurantele in bucuresti

foto: antena3

Vin banii pentru HORECA, industrie care a avut, si inca are de suferit din cauza restrictiilor impuse in contextul COVID. Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a virat 1.133.477.030 lei pentru plata celei de-a doua prorate, in procent de 53,13%, aferente schemei de ajutor de stat HoReCa, catre Agentiile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exporturilor.


La inceputul saptamanii viitoare sumele vor ajunge la banci, urmand ca acestea sa efectueze platile catre cei 8.294 de beneficiari, in baza acordurilor de plata din aplicatia informatica IMM-Recover.

Despagubiri

„Ne tinem de cuvant! Asa cum ne-am propus, incepand de saptamana viitoare si pana la sfarsitul acestei luni absolut toti beneficiarii schemei HoReCa se vor putea folosi de banii cuveniti, oferiti drept  despagubire pentru activitatea afectata de restrictiile impuse de pandemie. Mai mult, pentru ca antreprenorii din domeniul turismului au semnalat ca au intampinat dificultati si in anul ce tocmai a trecut, ca rezultat al eforturilor de stopare a raspandirii coronavirusului, analizam posibilitatea reluarii acestui program in a doua jumatate a anului, astfel incat statul roman sa deconteze 20% din pierderile suferite intre 2019 si 2021”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului si Turismului.

Platile din 2021

Autoritatile precizeaza ca pana la sfarsitul anului trecut au fost realizate platile pentru toti beneficiarii contractati, la o prima prorata de 46,87%, insumand bugetul alocat pentru anul trecut in valoare de 999.926.000 lei.

Schema HoReCa a fost lansata in anul 2021 pentru a despagubi intreprinderile din domeniul turismului, alimentatiei publice si organizarii de evenimente, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei COVID 19, printr-un ajutor sub forma unor granturi in cuantum de 20% din diferenta dintre cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2019 si cea aferenta anului 2020, dar nu mai mult de echivalentul in lei al sumei de 800.000 euro/intreprindere unica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole