PERICOLUL CITU – Bomba: dupa CEC Bank, alte trei mari companii romanesti sunt in pericol sa fie scoase la vanzare

19527

Bomba: dupa CEC Bank, alte trei mari companii romanesti ar putea fi scoase la vanzare. Informatia apare in urma scandalului provocat de posibila instrainare a CEC Bank, in baza unui plan ce ar fi fost pus la cale de ministrul de Finante Florin Citu (foto 1 centru) si reprezentantul Romaniei la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare Lucian Isar, asa cum consultantul politic Cozmin Gusa a dezvaluit (click aici pentru a citi).

Concret, cele trei companii romanesti vizate de o posibila vanzare ar fi Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz. Dezvaluirea a fost facuta de senatorul PSD Radu Preda (foto 2). Acesta a explicat miercuri, 3 iunie 2020, pe pagina sa de Facebook, faptul ca este vorba despre niste companii romanesti aflate pe profit si care alimenteaza bugetul de stat cu sume consistente. Tocmai de aceea, arata senatorul Radu Preda, PSD urmeaza sa promoveze in Parlament legi care sa il stopeze pe ministrul de Finante Florin Citu intr-o eventuala tentativa de vanzare a societatilor romanesti la preturi subevaluate.

Iata dezvaluirea facuta de senatorul PSD Radu Preda privind o posibila vanzare a Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz:

“CEC Bank este azi banca care astazi valoreaza cel putin 10 miliarde de euro!
Asa ceva nu se vinde!

Cei 940 milioane lei care au fost bagati in capitalul social anul trecut nu se dau nici BERD si nici altcuiva si nici nu se vor irosi pe bursa decat la o valoare de listare care sa fie de cel putin 10 ori mai mare decat valoarea nominala a unei actiuni, avand in vedere indicatorii de solvabilitate, de rentabilitate a capitalului propriu si rentabilitatea activelor.

Cu siguranta gestul lui #Citu trebuie stopat in Parlamentul Romaniei, noi psd-isti am captalizat anul trecut banca la care viseaza azi pnl-isti sa o faca pierduta si vom promova legi care sa interzica vanzarea pe doi bani a unor companii care azi genereaza profituri bune si alimenteaza bugetul de stat cu sume consistente! (Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz)”.

Planul Citu-Isar


Asa cum Lumea Banilor a prezentat, consultantul politic Cozmin Gusa a dezvaluit in urma cu cateva zile ca ministrul de Finante Florin Citu si reprezentantul Romaniei la BERD Lucian Isar ar fi declansat operatiunea de instrainare a CEC Bank. Conform lui Gusa, Citu si Isar ar pregati cesiunea a aproximativ 20% din actiunile CEC fix catre BERD, pentru ca ulterior alte actiuni ale CEC sa fie vandute, astfel incat CEC Bank sa ajunga sub controlul unui “cartel neautohton” (click aici pentru a citi).

In acest context, economistul Adrian Caciu a tras un semnal de alarma cat se poate de serios, explicand faptul ca o banca precum CEC nu trebuie sa se vanda, mai ales in conditiile in care ea este pe profit, dar si tinand cont ca valoarea ei este de cel putin 10 miliarde de euro. “O banca ce astazi valoreaza cel putin 10 miliarde de euro! Asa ceva nu se vinde”, a subliniat economistul Adrian Caciu (click aici pentru a citi).

* Cititi aici planul pentru vanzarea CEC

* Cititi aici de ce nu ar trebui sa se vanda CEC

9 comentarii la “PERICOLUL CITU – Bomba: dupa CEC Bank, alte trei mari companii romanesti sunt in pericol sa fie scoase la vanzare

 1. Noi mai avem Parlament? Noi mai avem parctet, noi mai a vem DNA?, mai oameni buni esiti in strada, acesti nemernici ne vor vinde tot ce avem mai bun in tara asta. Aceste mate fripte au venit ca lupii, flamanzi si disperati.

 2. OPRITI TRADATORII, NIMIC NU SE MAI VINDE,
  VOTUL TAU SCHIMBA ROMANIA = ZIC EU I. HORNET
  Votam la locale si la parlamentare doar candidati independenti.
  Avem destul timp sa-i convingem pe Profesionistii de langa noi, pe cei cu CARTE, CURAJOSI, DREPTI, CINSTITI, GOSPODARI si PATRIOTI, sa se inscrie ca independenti pe listele de: Consilieri, Primari, Deputati si Senatori.
  „Dreptul de a alege si a fi ales”
  Cu o simpla adiere populara si solitara îi doboram. Pe toti.
  Dati mai departe si aveti incredere in voi.

 3. Daca s-ar intampla asa ceva ar fi cea mai mare greseala a pnl
  Totusi nu cred ca Florin Cîtu a putut sa gandeasca asa ceva. Cosmin Gusa cred ca este un îmbîrligator ca de obicei. Doreste sa fie primit iar in psd, fapta care nu cred ca se va intampla. Propietarul Realitatea TV profita de postul de tv si vrea ss razvrateasca romanii impotriva PNL.

  1. Dacă așa este, urmăriți-o, vă rog, pe Mădălina alias Dobrovolschi de la Realitatea ca să vă dați seama cum „instigă” românii împotriva PNL!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole