PENSIILE SPECIALE – Ministrul Fondurilor Europene: „Sunt o rusine”. Ghinea anunta ce se va intampla cu acestea

1360

sursa foto: facebook Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (foto stanga, langa Dacian Ciolos), spune ca pensiile speciale sunt o rusine, si ca acestea trebuie puse pe baza de contributivitate.
Ghinea a vorbit si despre cresterea varstei de pensionare. Ministrul sustine ca guvernul condus de Florin Citu nu va recurge la acest lucru:
Este o posibilitate voluntara pe care romanii o vor avea la dispozitie. Nu e obligatoriu”.
Intrebat daca va mai exista posibilitatea iesirii la pensie la varste sub 50 de ani, Ghinea a declarat, potrivit digi 24:
„Eu sper ca nu. Sper ca am ajuns la momentul in care sa terminam cu aceste pensionari anticipate, sunt oameni care mai pot munci si ies foarte devreme si cred ca nu e bine pentru nimeni”.

Iata declaratia facuta de Cristian Ghinea:

„Pensiile speciale, care sunt o rusine daca ma intrebati pe mine. Trebuie puse pe baza de contributivitate si la asta ne-am angajat. In ce priveste mult discutata speranta de viata si cresterea varstei de pensionare, este o posibilitate voluntara pe care romanii o vor avea la dispozitie.
Nu este obligatoriu, e doar pe baza voluntara. Si este, de fapt, o posibilitate de a-si prelungi, cei care doresc sa ramana. Asta e ce avem acum. Urmeaza negocierile si evaluarea (pe programul PNRR-n.r). Vom vedea”.

1 comentariu la “PENSIILE SPECIALE – Ministrul Fondurilor Europene: „Sunt o rusine”. Ghinea anunta ce se va intampla cu acestea

  1. Nu a spus nimic. Bine, n-ar fi prima oară că prinde muște cu grație. S-a demonstrat (vezi deciziile Curții Constituționale) că pensiile speciale ale magistraților sunt perfect consttuționale. Îi propun lui Ghinea să se ocupe de fondurile europene și să lase problema pensiilor pentru competentă rezolvare, specialiștilor. El deocamdată nu e specialist în nimic. E un pafarist hilar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole