PENSIILE SPECIALE – Cifre in premiera. Iata cat incaseaza parlamentarii, politistii, serviciile secrete si magistratii

1459

Revin in actualitate pensiile speciale! Ministrul Economiei Claudiu Nasui a facut publice pensiile incasate de parlamentari, de cei din SRI si SIE, de angajatii din justitie si cei de la Curtea de Conturi.

Potrivit lui Nasui, in perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Ministrul Economiei spune intr-o postare pe Facebook ca eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie sa fie o prioritate.

Iata cifrele prezentate de ministrul Economiei:

Iata postarea facuta de Claudiu Nasui:

Cum se face ca pentru unii sunt mereu bani?

Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie sa fie o prioritate pentru orice partid care isi doreste binele Romaniei.
In perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar si pentru cetateni ai celor mai bogate tari de pe glob: 78.000 de lei pe luna, adica 16.000 de euro pe luna.


Nu am nicio problema cu pensiile mari. Daca cineva ajunge la acea suma pentru ca a economisit bani toata viata. I-a plasat in fonduri de pensii care i-au dat randament, si dupa o varsta decide sa traiasca din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui sa o laudam.
Aici insa nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia in cauza vine din banii pe care statul ni-i ia noua, adica din banii nostri de taxe si impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenti politic.

In acelasi timp, taxarea muncii in Romania pe salariile mici este cea mai ridicata din toata Uniunea Europeana. Si, deloc intamplator, tot la noi este si saracia in munca cea mai mare, adica cei care, desi au loc de munca si muncesc, tot in saracie se regasesc.

Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem sa gasim bani si pentru reducerea impozitarii muncii pe cele mai mici salarii si sa scoatem milioane de romani din saracie. Am candidat cu aceasta idee centrala in campania electorala, iar ea se regaseste in programul de guvernare votat in parlament”.

2 comentarii la “PENSIILE SPECIALE – Cifre in premiera. Iata cat incaseaza parlamentarii, politistii, serviciile secrete si magistratii

  1. Trebuie urgent analizat : Daca are un salariu mare ,de ce sa mai cumuleze si pensia la fel de mare ? Sunt bani foarte multi ,unii incaseaza din 3-4 locuri de la stat ,de ce ? Un pensionar ,poate trai cu o pensie de 7000 lei/luna ! Sa nu se mai opuna nimeni dintre acestia ,sa inteleaga .

  2. Voi chiar credeti in calculelw facute de un nasui? Ce calificare si experienta in domeniu are acest nasui?
    Nu va lasati prostiti de astfel de impostori propagandisti ai noii generatii care doresc exterinarea pensionarilor de orice fel. Nu si-au terminat dscoala, nu au muncit pe nicaieri si nu au creat nimic in viata lor iar acum vor sa conduca ei, dupa legile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole