PENSIILE PRIVATE – Seful ASF a facut anuntul. Ce s-a intamplat in primul trimestru

1111

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta ca la finalul primului trimestru al acestui an, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat o crestere cu o treime a activelor totale, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel pragul de 80 miliarde de lei
Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, declara ca fondurile de pensii private obligatorii au in continuare o evolutie solida, un lucru remarcabil, avand in vedere ca traversam o perioada mai putin favorabila din punct de vedere economic. Ritmul de crestere sustinut confirma stabilitatea si rezilienta sistemului de pensii private, precum si capacitatea acestuia de a se dezvolta si a genera beneficii pe termen lung participantilor.

Alocare aleatorie

Potrivit sefului ASF, ”majoritatea covarsitoare a participantilor este insa alocata aleatoriu. O mai buna informare si o cat mai corecta cunoastere a pietei pensiilor private va oferi sansa celor care contribuie la aceste fonduri sa ia decizii nu doar responsabile, ci si care corespund pe deplin intereselor lor”.
Piata pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul functionarii sale, reusind sa depaseasca  episoadele de volatilitate intalnite de-a lungul anilor, avand la finalul anului trecut si cea mai mare pondere in PIB din cadrul pietelor financiare nebancare, de aproximativ 7,5%, mai arata ASF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole