PAYPAL LANSEAZA „CHECK-OUT WITH CRYPTO” – Gigantul fintech permite plata catre milioane de comercianti direct in criptomoneda

1536

PayPal anunta ca a lansat un nou serviciu, denumit „Check-out with Crypto”, care le va permite consumatorilor americani sa isi foloseasca detinerile de criptomonede pentru a plati la 29 de milioane de comercianti online de la nivel global. Clientii care detin Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash si Litecoin in portofelele digitale PayPal vor putea acum sa-si converteasca detinerile in moneda fiduciare la check-out pentru a face cumparaturi. Anuntul Paypal este un pas urias in generalizarea utilizarii criptomonedelor in comertul online.

Numindu-l „o noua modalitate de a efectua plati in lumea afacerilor”, noul serviciu lansat de gigantul fintech vizeaza adoptarea generala a criptomonedelor, a declarat Dan Schulman, CEO al PayPal.

Permiterea utilizarii criptomonedelor pentru a face cumparaturi de la companii din intreaga lume reprezinta urmatorul capitol in stimularea omniprezentei si acceptarii la scara larga a monedelor digitale”, spune directorul general al PayPal, Dan Schulman.

Cei 29 de milioane de comercianti din reteaua PayPal, scutiti de comisioane suplimentare pentru platile crypto

Anuntat marti, 30 martie 2021 intr-un comunicat al companiei, noul serviciu oferit de PayPal va permite ca bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) si litecoin (LTC) sa fie convertite fara probleme in dolari SUA sau alte monede fiat la efectuarea achizitiilor, la fel ca cardul de credit sau un debit cardul ar functiona in interiorul unui portofel PayPal, a precizat compania. Acest lucru inseamna ca, la efectuarea platii, comerciantii nu vor fi de fapt destinatarii criptomonedelor, ci vor primi in cont echivalentul in dolari. PapPal a declarat ca toti comerciantii din reteaua sa nu vor suporta comisioane suplimentare, iar conversiile in moneda fiat vor avea loc la ratele standard de conversie PayPal, potrivit unui comunicat de presa.

Functia va aparea automat in portofelul PayPal daca un utilizator are un „sold de criptomonede suficient pentru a acoperi o achizitie eligibila”, iar acesta va putea vedea soldurile criptografice pentru fiecare tip de moneda din aplicatie. Cu toate acestea, utilizatorul va putea folosi utiliza un singur tip de criptomoneda pentru fiecare achizitie in parte.

Avertismentele Paypal cu privire la platile in criptomoneda de pe platforma sa

Totusi, termenii si conditiile pentru „Check-out with Crypto” includ o serie de avertismente importante. Principalul dintre acestea este datoria fiscala.

Vanzarile de active Crypto prin Checkout cu Crypto sunt impozabile la fel ca toate celelalte vanzari de active Crypto.” – Paypal.

PayPal va pune la dispozitia consumatorului un formular de impozitare 1099 si va raporta la IRS dupa caz, dar „este responsabilitatea dvs. sa stabiliti ce taxe, daca exista, se aplica tranzactiilor pe care le faceti”, precizeaza compania.

Compania avertizeaza, de asemenea, ca serviciul Checkout with Crypto ar putea sa nu fie disponibil ca optiune de finantare pentru toti comerciantii, clientii sau achizitiile.

Desi gigantul fintech a anuntat inca de anul trecut ca lucreaza la acest nou serviciu, vestea a fost suficienta pentru a creste valoarea de piata a criptomonedelor vizate, in special BTC, care a crescut cu peste 1.000 de dolari in mai putin de 24 de ore. Miercuri, 31 martie, la ora redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactioneaza cu aproximativ 58.200 de dolari.

Peste 20% dintre utilizatorii PayPal au tranzactionat deja Bitcoin pe aplicatia platformei

PayPal a intrat oficial in spatiul crypto in octombrie, anul trecut, cand a introdus pentru clientii din Statele Unite ale Americii posibilitatea de a cumpara, detine si vinde criptomonede. De la introducerea serviciului, PayPal a marit de doua ori limitele saptamanale de cumparare de la 10.000 de dolari la 15.000 de dolari si apoi 20.000 de dolari.

In trimestrul IV al anului 2020, PayPal a declarat ca clientii care au achizitionat cripto folosind serviciul s-au conectat de doua ori mai multe ori decat in trecut. Acest lucru ar putea fi atribuit utilizatorilor care se conecteaza frecvent pentru a-si monitoriza noile investitii criptografice sau pur si simplu din cauza pandemiei globale si a oamenilor blocati in casele lor care au facut mai multe tranzactii online. Pana in decembrie, un raport Mizuho Securities a constatat ca peste 20% dintre utilizatorii PayPal chestionati au tranzactionat deja Bitcoin pe aplicatia platformei.

Pana in prezent, PayPal are peste 377 de milioane de utilizatori in intreaga lume si este a 54-a cea mai mare companie din lume, cu o capitalizare de piata de 282,58 miliarde de dolari. In al patrulea trimestru al anului 2020, platforma a procesat 3,47 miliarde de tranzactii in valoare totala de 277 miliarde de dolari.

Visa a anuntat saptamana aceasta ca testeaza functionalitatea platilor folosind USDC stablecoin, o criptomoneda detinuta la egalitate cu USD, pe blockchain-ul Ethereum, prin intermediul cardurilor Visa sustinute de cripto.

https://www.coindesk.com/paypal-to-start-letting-us-customers-to-use-their-crypto-at-checkout-report

https://www.theverge.com/2021/3/30/22357246/paypal-buy-with-bitcoin-litecoin-ethereum-crypto-checkout

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole