Grid star
eveniment

PATENTUL LUI GATES – Microsoft licentiaza minarea criptomonedelor cu energie umana: radiatii corporale, flux sanguin, puls, unde cerebrale

Microsoft a patentat un sistem de minare a criptomonedelor care „monetizeaza” la propriu toate formele de energie a corpului uman, intre care undele cerebrale, caldura corpului, fluxul sanguin sau pulsul. Toti acesti parametri ar urma sa fie „contablizati” de un senzor atunci cand persoana respectiva efectueaza sarcini online si convertiti in moneda virtuala, conform brevetului inaintat de Microsoft Technology Licensing si publicat de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) pe 26 martie 2020. Dincolo de toate glumele pe seama „conspirationistilor” care cred ca Bill Gates ar fi interesat sa „marcheze” cu cipuri populatia globala, acest patent este cat se poate de oficial si, de asemenea, inregistrat in circuitul public al brevetelor internationale.

Mai multe cotidiene internationale, printre care si „The independent” au cerut lamuriri suplimentare Microsoft privind acest sistem care ar revolutiona tot ce stim despre modul in care putem face bani – e drept, nu modeda clasica, ci digitala – dar nu au primit niciun raspuns.

Microsoft Technology Licensing, grupul de licentiere al Microsoft Corp, a primit un brevet international pentru un „sistem de criptomonede care utilizeaza date despre activitatea corpului”. Brevetul, publicat de OMPI pe 26 martie 2020, a fos depus in data de 20 iunie 2019, informatie consemnata scurt in mai multe publicatii de specialitate printre care si news.bitcoin.com.

Activitatea corpului uman asociata cu o sarcina furnizata unui utilizator poate fi utilizata intr-un proces de extragere a unui sistem de criptomonede”, se arata in brevet.

Astfel, potrivit informatiilor depuse pentru licentierea patentului, un senzor va transmite activitatea detectata a corpului utilizatorului catre dispozitivul persoanei in cauza (care poate fi laptop, telefon mobil, tableta sau orice alt dispozitiv electronic ce poate fi conectat la reteaua wireless). Ulterior, printr-un proces complex descris in documentatia Microsoft, energia umana va fi folosita in procesul de minare si convertita in criptomoneda.

Iata ce tip de activitate umana, respectiv „radiatii corporale” cum sunt denumite de Microsoft, ar putea deveni convertibila in moneda digitala:

Activitatea corpului poate include, de exemplu, dar nu limitat la, radiatii emise de corpul uman, activitati ale creierului, fluxul de lichid corporal (de exemplu fluxul sanguin), activitatea organelor sau miscarea corpului si orice alte activitati care pot sa fie simtit si reprezentat prin imagini, unde, semnale, texte, numere, grade sau orice alta forma de informatii sau date.

Exemple de radiatii corporale emise din corpul uman pot include: caldura radianta a corpului rata pulsului undele creierului.

Undele cerebrale pot cuprinde, de exemplu, dar fara a se limita la:

  • unde gamma, implicate in activitati de invatare sau de memorie,
  • unde beta, implicate in gandirea logica si / sau constienta gand,
  • unde alfa, care pot fi legate de subcon, ganduri intelepte,
  • unde theta, care pot fi legate de ganduri care implica emotii profunde si brute,
  • unde delta, care poate fi implicat in somn sau relaxare profunda sau
  • electroencefalograma (EEG), care poate fi masurare folosit pentru a evalua activitatea electrica din creier, cum ar fi concentrare profunda.
  • Exemple de miscare a corpului pot includ miscarea ochilor, miscarea fetei sau orice alt mus miscari oculare. Mai mult, activitatea creierului poate fi sesizata folosind rezonanta magnetica. RMN-ul masoara activitatea creierului cu detectarea modificarilor asociate fluxului sanguin. Aceasta tehnologie se bazeaza pe faptul ca fluxul sanguin cerebral si neuronal activarea sunt cuplate. Cand o zona a creierului este in uz, fluxul de sange in acea regiune creste, de asemenea” - Applicant : Microsoft Technology Licensing , LLC , Redmond , WA ( US ) , Appl . No .: 16 / 138,518, 2020-03-26, Publication of US20200097951A1

Metoda descrisa poate „reduce energia de calcul pentru procesul minier, precum si poate face procesul de extragere mai rapid”, explica semnatarii brevetului inaintat de Microsoft (este vorba despre cercetatori cunoscuti in domeniul tehnologiei: Dustin ABRAMSON , Renton , WA - US ; Derrick FU , Seattle , WA -US si Joseph Edwin Jr - US)

Explicatia cercetatorilor este ca, in loc de o munca masiva de calcul ceruta de unele sisteme conventionale de criptocurrency, datele generate pe baza activitatii corporale a utilizatorului pot fi „proof of work” necesara in sistemul de minare si, prin urmare, un utilizator poate rezolva inconstient problema dificila din punct de vedere al calculului.

Pe scurt, explicatia sistemului brevetat suna astfel: „Activitatea corpului uman asociata cu o sarcina furnizata unui utilizator poate fi utilizata intr-un proces de minare a unui sistem de criptomonede. Un server poate furniza o sarcina unui dispozitiv al unui utilizator care este cuplat comunicativ cu serverul. Un senzor cuplat comunicativ sau cuprins in dispozitivul utilizatorului poate simti activitatea corpului utilizatorului. Datele despre activitatea corpului pot fi generate pe baza activitatii corporale detectate de utilizator. Sistemul de criptomonede cuplat comunicativ cu dispozitivul utilizatorului poate verifica daca datele de activitate ale corpului indeplinesc una sau mai multe conditii stabilite de sistemul de criptomonede si pot recompensa cu criptomonede utilizatorul ale carui date de activitate a corpului sunt verificate”.

Diferite tipuri de senzori pot fi folositi pentru „masurarea sau simtirea activitatii corpului sau scanarea corpului uman”, explica brevetul. Acestea includ scanere sau senzori de imagistica prin rezonanta magnetica functionala (fMRI), senzori de electroencefalografie (EEG), senzori de spectroscopie in infrarosu apropiat (NIRS), monitoare de ritm cardiac, senzori termici, senzori optici, senzori de frecventa radio (RF), senzori cu ultrasunete, camere, sau orice alt senzor sau scaner care va face aceeasi treaba”, se mai arata in brevet.

Serverul de activitati poate furniza una sau mai multe sarcini catre dispozitivul utilizatorului prin reteaua de comunicatii Acest server poate fi cel putin unul dintr-un server web pentru livrarea sau difuzarea paginilor web, un server de aplicatii, un server cloud, un server de baze de date, un server de serviciu, un server de jocuri care implementeaza jocuri sau servicii pentru un joc si un server media care furnizeaza continut media precum streaming video sau audio. Sarcinile furnizate sunt exemplificate mai detaliat mai jos”, se mai arata in documentatia care insoteste solicitatea de aprobare a brevetului Microsoft.

Astfel, Sistemul poate recompensa cu criptomoneda o persoana sau un operator de sarcini „pentru furnizarea de activitati online cum ar fi cautarile pe motoare de cautare, chatbots, aplicatii sau site-uri web, oferind utilizatorilor acces gratuit la continut platit (de exemplu, streaming video si audio sau carti electrice), sau partajare informatii sau date cu utilizatorii ”.

Ideea minarii criptomonedelor folosind caldura corpului uman a fost explorata anterior de alte organizatii. De exemplu, Manuel Beltran, fondatorul Institutului olandez de Obsolescenta (n.r. termen folosit pentru a descrie uzura, imbatranirea corpului uman) a infiintat in 2018 un experiment pentru extragerea criptomonedelor cu un costum special care a recoltat caldura corpului uman intr-o sursa de energie durabila. Electricitatea generata astfel a fost apoi alimentata catre un computer pentru extragerea criptomonedelor.

Criptomoneda este o moneda de schimb implementata prin intermediul Internetului. Exista mai multe criptomonede. Dintre acestea, cea mai cunoscuta este o criptomoneda bazata pe blockchain. Majoritatea criptomonedelor bazate pe blockchain sunt descentralizate si nu au o entitate centrala de control, cum ar fi bancile centrale in cazul monedei fiat (clasice). Trebuie retinut ca si criptomoneda bazata pe blockchain poate fi de asemenea implementata intr-un sistem centralizat avand un punct central de control asupra acesteia. Bitcoin este unul dintre exemplele de criptomoneda bazata pe blockchain.

Un blockchain este o structura de date care stocheaza o lista de tranzactii si poate fi gandit ca un registru electronic distribuit care inregistreaza tranzactiile intre initiatorii sursa si receptorii „destinatie”. Tranzactiile sunt grupate in blocuri si fiecare bloc (cu exceptia primului bloc) este legat de un bloc anterior din blockchain.

Resursele informatice (sau nodurile etc.) mentin blockchain-ul si valideaza criptografic fiecare bloc nou si fisierul cu tranzactiile continute in blocul corespunzator. Acest procesul de validare include rezolvarea computerizata a unor probleme complexe este usor de verificat si este uneori numita „dovada a muncii”. Acest proces este denumit „Minerit". Mineritul poate fi un proces aleatoriu cu un nivel scazut probabilitate, astfel incat sunt necesare multe incercari si erori pentru a rezolva o problema de calcul dificila. In consecinta, mineritul poate necesita cantitati enorme de energie de calcul, asa cum se intampla cu Bitcoin care consuma, spre exemplu, echivalentul energiei produse de 7 centrale nucleara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani