Grid star
eveniment

PARLAMENUL A ADOPTAT MAJORAREA SALARIULUI MINIM - 3.000 de lei in agricultura si industria alimentara. De cand se aplica masura

Parlamentul a adoptat marti, 13 aprilie 2022, majorarea la 3.000 de lei a salariului minim in agricultura si industria alimentara. Ambele masuri vor intra in vigoare de la 1 iunie.


A fost dublata si valoarea normei de hrana in spitale: de la 11 lei la 22 lei/zi. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat intr-o postare pe facebook ca acestea sunt primele doua masuri din pachetul "Sprijin pentru Romania”. Potrivit acestuia, toate masurile din acest pachet economic si social vor fi aplicate exact asa cum au fost anuntate

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Astazi, Parlamentul a adoptat primele doua masuri din pachetul 'Sprijin pentru Romania'!. Am dublat valoarea normei de hrana in spitale la 22 lei/zi si am majorat la 3.000 de lei salariul minim in agricultura si industria alimentara. Ambele masuri vor intra in vigoare de la 1 iunie.
Toate masurile din acest pachet economic si social vor fi aplicate EXACT cum au fost anuntate. Romanii, agricultura si economia romaneasca au nevoie de solutii si de sprijin pentru a trece cu bine peste aceasta criza, nu de contre politice.
Iar celor care au atacat sau criticat acest program, le reamintesc ca nu au fost in stare sa prezinte nicio solutie alternativa. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic in loc.
PS: Ministrii USR ai Sanatatii au gasit 780 de milioane de euro pentru a cumpara zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, insa nu au gasit resurse sa asigure o masa decenta pacientilor din spitale. Rusine!! De asta trebuie sa ramana in opozitie!”.

Pachet de 17 miliarde de lei

Guvernul a anuntat la inceputul acestei saptamani un set de masuri pentru sprijinirea economiei, in valoare de peste 17 miliarde de lei. Astfel, salariul minim poate creste cu 200 de lei, insa majorarea este una voluntara si va fi scutita de taxe, potrivit premierului Nicolae Ciuca. Concret, decizia de majorare, sau nu, va fi a angajatorului.
Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din suma este asigurata din fonduri europene si 48% din fonduri de la bugetul de stat. Are trei obiective principale: sustinerea economiei, realizarea coeziunii sociale si, solidaritate intre generatii, a anuntat premierul Nicolae Ciuca.
Beneficiarii masurilor sunt IMM-urile, marii investitori, transportatorii si distribuitorii, investitiile publice in derulare, in general economia Romaniei. 300 de milioane de euro vor fi alocati pentru a sprijini IMM-urile care se confrunta cu dificultati din cauza efectelor generate de contextul regional. Va fi acordat un ajutor de pana la 400.000 de euro per firma pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilitati. Programul intra in vigoare de la data de 1 iunie.
300 de milioane de lei vor fi directionate firmelor de transport rutier de marfuri, de persoane si pentru companiile de distributie. Pentru companiile de transport si distributie, afectate de cresterea preturilor la combustibili, se acorda o subventie de 0,50 lei/litrul de carburant. Beneficiari vor fi aproximativ 4.000 de firme.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani