PARCAREA ALBASTRA SE PLATESTE IN BUCURESTI – Intra in vigoare taxa stabilita de Primaria Capitalei. Iata cat va trebui sa platiti. Nicusor Dan renunta la locul rezervat

369

sursa foto: facebook Nicusor Dan

Intra in vigoare taxa de parcare in Bucuresti. Teoretic, de luni, 15 august 2022, insa primarul Capitalei, Nicusor Dan, vorbeste despre ziua de marti, 16 august. Posibil sa fie amanata cu 24 de ore, avand in vedere ca luni este zi nelucratoare.

Amenzile de 200 de lei si blocarea rotilor pentru soferii care nu platesc taxa de parcare au fost anuntate initial pentru luni 15 august, insa edilul Capitalei spune intr-o postare pe facebook:
Precizez, ca sa nu persiste confuzia, ca singurele modificari incepand de marti vizeaza ‘parcari albastre”. Pana la momentul publicarii articolului, nu exista un comunicat oficial in care sa se precizezeze daca noile reguli se aplica de luni, sau de marti.

Cert este ca de luni, sau de marti, acolo unde Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan a tras niste dungi albastre pe strada, va trebui sa platiti.

Nicusor Dan vrea sa fie exemplu

Ca sa dea un exemplu, Nicusor Dan a anuntat ca niciun angajat al primariei, inclusiv el, nu va mai avea loc rezervat pe strazile din jurul institutiei:

Aplicarea regulamentului de parcare incepe cu Primaria. Niciun angajat al primariei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe strazile din jur. Incepand de marti, toate locurile de parcare din jurul primariei vor avea statut de ‘parcari albastre’ si vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine doreste.
Precizez, ca sa nu persiste confuzia, ca singurele modificari incepand de marti vizeaza ‘parcari albastre’. Nu vor exista modificari la ‘parcarile albe’, parcari de resedinta care tin de primariile de sector si se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcarile la marginea bordurii).
Scopul Primariei Generale e sa descongestioneze traficul in zona centrala si sa redea pietonilor cat mai multe dintre trotuare
„.

Suma difera in functie de zona

Suma platita pentru parcarea in Bucuresti va fi diferita in functie de zona. Vor exista tarife orare, dar si mai multe feluri de abonamente.
Primaria Bucuresti a stabilit trei zone.

ZONA 0


-aria delimitata de strazile:
Piata CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Balcescu – Str. Ion Campineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Str. Halelor – Piata Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Voda – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piata CA Rosetti.

ZONA 1

-aria cuprinsa intre ZONA 0 si strazile:
Piata Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independentei – Bdul. Mihail Kogalniceanu – Str. Vasile Parvan – Str. Berzei – Str. Garii de Nord – Piata Garii de Nord – Calea Grivitei – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popisteanu – Bdul. Expozitiei – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. Bucuresti_Ploiesti – Bdul. Aerogarii – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polona – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudesti – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Sincai – Str. Lanariei – Calea Serban Voda – Bdul. Marasesti – Piata Libertatii – Str. Mitropolit Nifon – Piata Regina Maria – Bdul. Libertatii – Piata Francofoniei.

ZONA 2

-aria cuprinsa intre ZONA 1 si limita administrativa a Municipiului Bucuresti

​ Tarifele

Tarifele platite catre Compania Municipala Parking Bucuresti S.A. vor fi de tip orar sau abonament.
​ Tarifele orare vor fi practicate in intervalul 7-23, de luni pana vineri:
Zona 0 – 10 lei pe ora
Zona 1 – 5 lei pe ora
Zona 2 – 2,5 lei pe ora
Tariful pentru zona 0 si pentru zona 1 se aplica pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar dupa expirarea acestei durate se va aplica masura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare ora de depasire (click aici pentru a citi mai multe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet