PARASTASUL FIRMELOR ROMANESTI – Guvernul saboteaza mediul de afaceri autohton

1129
PARASTASUL FIRMELOR ROMANESTI – Incredibil: Guvernul saboteaza mediul de afaceri autohton

Mediul de afaceri romanesc este sabotat chiar de Guvernul Romaniei. Iar dovada este ce se intampla cu producatorii dintr-un domeniu esential pentru combaterea pandemiei de Covid, producatori care sunt ignorati de luni bune de guvernarea actuala.

Sabotarea mediului de afaceri romanesc este acuzata de deputata PSD Oana Bulai (foto 2), care ofera exemplul firmelor din industria textila. Intr-o analiza postata pe pagina sa de Facebook, Oana Bulai dezvaluie ca societatile romanesti din industria textila nu au primit nicio comanda din partea statului roman pentru productia de masti de protectie. Asta in timp ce autoritatile romane cumpara masti de protectie din import, si acelea neconforme.

“Aceasta gandire antiromaneasca a guvernantilor ne va costa scump. ” – deputata Oana Bulai.

Pe de alta parte, decizia autoritatilor romane de a nu achizitiona masti de protectie de la producatorii autohtoni din industria textila, care astfel ar fi fost ajutati sa depaseasca mai usor criza economica provocata de pandemie, este de neinteles avand in vedere ca fix aceiasi producatori autohtoni sunt apreciati de alte state, unde livreaza mastile pe care le realizeaza.

Redam comentariul deputatei PSD Oana Bulai privind sabotarea firmele romanesti chiar de catre Guvernul Romaniei:

Viitoarea deputata Oana Bulai ii face radiografia lui Klaus Iohannis

Sabotarea mediului de afaceri romanesc

Credeam ca am invatat ceva din aceasta pandemie. Credeam ca, dupa aproape un an de cand s-a declarat starea de urgenta, am invatat cat de important este sa sprijinim productia romaneasca. Credeam ca stim sa apreciem importanta detinerii unei capacitati de productie la noi acasa pentru toate cele necesare. Numai ca mi s-a parut!

Cei care ar fi trebuit sa invete aceasta lectie continua sa ne saboteze mediul de afaceri, cei care sunt motorul economiei romanesti. De ce? Mi-e greu sa spun, dar vad un lucru: importurile sunt la mare cautare in actuala guvernare, in defavoarea productiei proprii.

Anul trecut am avut o criza in privinta mastilor de protectie. Daca va aduceti aminte cu greu gaseam o masca de protectie – bine gaseam cu greu noi, romanii de rand, pentru ca in farmaciile familiei ministrului Tataru se vindeau masti la suprapret. Dar atunci ne-am dat seama ca eram dependenti de importurile din China.

Intr-un timp foarte scurt, firmele romanesti au reusit sa se adapteze si sa aiba linii de productie pentru aceste masti. S-au conformat, au primit certificate, avize, toate cele necesare. Si am inceput sa avem masti produse in Romania.

Doar ca firmele romanesti din industria textila, care au facut acest efort, sunt ignorate chiar de statul roman, cel care anul trecut era disperat sa aiba masti. Aceste firme romanesti nu au primit nicio comanda de la statul roman! (https://www.economica.net/pasculescu-patronat-statul…) Producem masti in Romania doar pentru ca mai apoi firmele sa fie nevoite sa le exporte in Germania sau Franta, pentru ca altii apreciaza calitatea produselor romanesti.

Cei care ne guverneaza ingroapa cu buna stiinta aceste firme prin ignoranta. Guvernul PNL a preferat sa comande masti de protectie neconforme din import, punand in pericol sanatatea romanilor, in loc sa cumpere de la firmele romanesti masti certificate!!!

Oare cum e posibil ca Guvernul Romaniei si cei care sunt responsabili de sanatatea romanilor sa asiste la parastasul firmelor romanesti, care au facut eforturi supraomenesti pentru a rezista in pandemie, preferand sa ajute companii straine comandand de la ele aceleasi produse care sunt produse de firmele romanesti?

Aceasta gandire antiromaneasca a guvernantilor ne va costa scump, iar efectele probabil ca le vom vedea in timp. Cand lucrurile merg mai greu, atunci e cazul sa fim solidari, pentru ca doar impreuna suntem mai puternici. Pacat ca la PNL si USR aceasta gandire nu exista. Cele doua partide sunt mai preocupate de bunastarea propriilor prieteni din strainatate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole