ORI VA VACCINATI, ORI VA TESTATI, ORI PLECATI ACASA – Proiectul de lege, pe masa lui Citu. Ce categorie este vizata (Document)

1474

Angajatilor centrelor sociale care au contact cu persoanele beneficiare ar putea sa le fie interzis accesul la locul de munca daca nu sunt vaccinati sau daca nu se testeaza periodic pe cheltuiala lor.

Prevederea apare in Proiectul OUG pentru modificarea si completarea Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Documentul va fi discutat in sedinta de guvern.

Astfel, potrivit proiectului, autoritatile administratiei publice locale si furnizorii de servicii sociale publici si privati vor fi obligati sa solicite personalului care are contact cu persoanele beneficiare fie dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2, fie dovada unui rezultat negativ al testarii, fie confirmarea faptului ca au avut boala. Neprezentarea dovezilor mentionate va duce la interzicerea accesului in centrele de servicii sociale sau interzicerea desfasurarii activitatilor care presupun contactul cu beneficiarii.
Angajatii care refuza vaccinarea vor putea opta pentru testarea periodica, dar vor suporta costurile aferente testarii. Pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testarii se suporta de directiile de sanatate publica judetene.

Iata ce prevede proiectul:

Pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sanatatii persoanelor, furnizorii de servicii sociale publici si privati solicita personalului din centrele rezidentiale care, in desfasurarea activitatii, are contact cu persoanele beneficiare, dupa caz:
a) dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 sau vaccinarii cu prima doza, dupa caz;
b) adeverinta emisa de medicul de familie prin care nu se recomanda vaccinarea persoanei care sufera de boli cronice sau alte afectiuni;
c) rezultatul negativ saptamanal pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in urma efectuarii unui test RT-PCR ori test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 ;

d) confirmarea infectarii cu virusul SARS-CoV-2, prin care dovedeste ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.

Testarea, platita de angajati

Costurile aferente testarii se suporta de angajat. Pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testarii se suporta de directiile de sanatate publica judetene.
„Nerespectarea prevederilor conduce la interzicerea accesului in centrele de servicii sociale, sau, dupa caz, interzicerea desfasurarii activitatilor care presupun contactul cu persoanele beneficiare. Furnizorul de servicii sociale poate dispune, cu acordul angajatului, modificarea temporara, in conditiile legii, a atributiilor din fisa postului”

*Cititi aici proiectul OUG

4 comentarii la “ORI VA VACCINATI, ORI VA TESTATI, ORI PLECATI ACASA – Proiectul de lege, pe masa lui Citu. Ce categorie este vizata (Document)

  1. @ Așa cum s-a mai afirmat și de către cei de la „Corupția Ucide” , dintre cei mai corupți indivizi ar fi necesar să se vaccineze, ?

  2. „Pasul urmator este sa se creeze spatii special amenjate pentru nevaccinati, eventual inchise, precum cabinele de fumatori in aeroporturi”. Pasul urmator nu vor fi create locuri, vor interzice iesirea din casa a nevaccinatilor. Nimeni nu are curajul sa spuna public, ca acei descreierati mintal care conduc lumea au scopul de reducere a populatiei, s-au folosit de gripele sezoniere pentru a inchide planeta si a limita drepturile si libertatile. Ca sa fie verosimila acasta cacialma de virus, au inventat vaccinul instrumentul perfect pentru reducerea populatia planetei. Genocid perfect. Cu cat se vor vaccina mai multi, cu atat rata de infectare si mortalitate va fi mai mare (a celor vaccinati bineinteles), invocandu-se noi tulpini „mortale”, iar vinovatii de servici vor fi cei nevaccinati. Sper sa se trezeasca romanii, sa invete macar de la animale. Un caine nascut in libertate, daca incerci sa ii pui botnita, lant de gat si il bagi in cusca se opune. Romanii asteapta pana vine…preotul.>>>>>Ce soc mai trebuie sa primiti ca sa va treziti?. V-au vandut cu tara cu tot, nu va mai apartine nimic. Toate resursele strategice ale tarii sunt in mainile strainilor, inclusiv pamantul agricol. Cred ca nici frigul, nici foametea nu va vor trezi, dar va veti trezi cand veti ramane fara acoperis deasupra capului. Atunci nu veti demonstra in strada sa va aparati tara, drepturile si libertatile, ci veti fi obligati sa iesiti din proprietatea confiscata de cei pe care voi ii tolerati, fara sa va pese de ziua de maine. Maine poate va fi prea tarziu. Orbii aud si vorbesc, surzii vad si vorbesc, mutul vede si aude, dar voi milioanele sunteti si orbi, si surzi si muti. D-zeu cu mila, dar nu cred ca poate sa iti fie mila de cineva care nu face nimic, si asteapta ca altii sa faca pentru el. >>>>>Luc Montanier: „Vaccinarea in timpul pandemiei este genocid planetar, va duce la mutatii mortale, care nu au si nu vor avea antidot”. Numai decesele dupa vaccinare care nu puteau fi bagate sub pres, a-r trebui sa va cutremure. Voi nu va puneti nicio intrebare, nu va intereseaza daca muriti sau traiti?. Cine va garanteaza ca peste cateva luni, sau un an, sau doi, nu veti cadea ca mustele?. Cati anonimi vaccinati mor si doar preotul le rosteste numele?. Nu veti auzi niciodata pe nici un post TV ca din cei 1oo de decedati ieri, sigur 99 erau vaccinati, dar bagati la covid. Ieri o vecina de 49 de ani, vaccinata cu 2 doze in urma cu 5-6 luni a cazut pur si simplu secerata, murind pe loc. Numele ei il vor rosti doar preotul, nicidecum vre-o televiziune. Cate cazuri de acest gen sunt?. Poate zeci de milioane de anonimi morti dupa vaccin. Sunt curioasa cu cat va scadea populatia planetei in acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole