ORDONANTA TRADARII NATIONALE – Tunul de 20 miliarde euro

10708
Un tun de 20 miliarde euro se ascunde in spatele ordonantei tradarii nationale

Un tun de 20 miliarde euro se ascunde in spatele ordonantei tradarii nationale. Ne referim la ordonanta prin care s-a modificat legea prin care se interzicea vanzarea participatiilor statului la companiile si societatile nationale.

Dupa cum Lumea Banilor a dezvaluit, Guvernul condus de premierul Ludovic Orban (foto) a adoptat joi seara, 1 octombrie 2020, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Practic, prin aceasta OUG s-a eliminat interdictia vanzarii participatiilor statului la companiile nationale, introducandu-se interdictia vanzarii actiunilor statului la companiile si societatile nationale. Or, asa cum am aratat, participatii inseamna inclusiv activele detinute de stat. Iar permiterea vanzarii participatiilor se da liber practic la instrainarea activelor. O privatizare mascata, statul urmand sa ramana cu actiuni care nu vor valora nimic (click aici pentru a citi).

Miza: 20 miliarde euro

Insistenta Guvernului de a modifica legea care proteja interesele nationale ale Romaniei ascunde insa o uriasa miza. Una de 20 miliarde euro. Caci cam aceasta ar fi valoarea companiilor nationale in pericol de a fi privatizate mascat, companii precum CEC, Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Portul Constanta, Aeroportul Henri Coanda sau Tarom.

Dezvaluirea privind tunul de 20 miliarde euro a fost facuta de economistul Adrian Caciu.

“Pentru ca nu pot vinde actiunile la companiile de stat, banci si alte entitati economice de stat, vor vinde activele acestora. Legea 173/2020 interzicea pentru 2 ani instrainarea participatiilor statului. Participatiile includ si activele nu numai actiunile. Asa ca veti avea companii pe hartie. Activele vandute, iar statul va ramane cu actiunile care ii vor permite controlul a… Nimic. Privatizare prin vanzare de active. Metoda clasica de distrugere a brandurilor nationale”, a atras atentia Caciu, intr-o analiza pe pagina sa de Facebook.

11 comentarii la “ORDONANTA TRADARII NATIONALE – Tunul de 20 miliarde euro

  1. TREZITI-VA pentru numele lui D-zeu. Sobolanii astia va vor ingropa de vii, sau veti avea acces numai la a respira, daca nu cumva va vor ” intuba”. Unde sunteti opozitia, vati luat si voi „felia”, si stati linstiti?. In tara in care vati nascut veti fi la dispozitia strainilor. Halal popor.

  2. Acuma nu sunteti in stare sa iesiti in Piata Victoriei sa va aparati tara si libertatea, dar veti ajunge sa fiti dusi in PV la licitatie pentru sclavi. Doar voi ati mai ramas de vanzare, si generatiile care cresc, copiii si nepotii vostri, ca din tara a mai ramas doar numele. Poate veti apuca si asista la licitatia copiilor vostri, in piete publice, care va vor blestema pentru indolenta voastra.

  3. Cerem raspunderea karmica urgenta inmultita cu 100, pentru furtul viitorului si al unui trai mai bun de catre politicienii care ne-au tradat si vandut timp de 30 de ani!!!!

  4. guvernul este iresponsabil..dar in guvern in afara de organ care nu prea stie pe ce lume gtraieste ..este acel ministru de finante un tip fanatizat, total supus ordinelor Brusselului..ori diavolului..care indeplineste aceste ordine cu tenacitate dar si cu o ura nemasurata fata de oamenii acesti tari ..ura pe care am mai sesizat o la bashescu – limbric..only..ref fenomenul care urmeaza sa se intample ..era in program ..noutatea i ca se petrece mult mai repede si s a demonstrat in sfarsit diferenta dintre partidulliberal- criminal si psd ul care tocmai datorita agtitudinii fata de dispozitiile Brsllui..este dorit sa dispara ..autorul inmormantarii eventuale..iohANUS IDIOTENSHPIL.

    1. aici nu e vorba de bani , e vorba de asasinare economica si distrugere . prin vot se da gir asasinilor economici si ei hotarasc in numele romanilor .

  5. Statisticile arata ca din cele 450 mld. euro la cat se cifrau acum 4 ani investitiile straine in Romania, doar 4,5 mld. euro (deci 1%) au fost adusi de straini de afara, restul sunt capital realizat de ei aici, in tara, din/cu ceea ce au cumprat pe mai nimic. N-ar fi un capat de tara daca si profitul realizat din acest capital ar ramane in Romania. Ori, profitul declarat de „investitorii” straini aici este cumplit de mic, intrucat cea mi mare parte din profit este transferat in conturile lor din afara tarii, de regula in paradisurile fiscale. Anual se „curge” astfel in afara echivalentul a mai mult de un sfert din PIB-ul Romaniei. Daca statul roman ar fi fost proprietarul de capital intreg profitul i-ar fi ramas lui – statului acesta care se plange ca nu mai are nici macar bani pentru pensii – fiindca a devalizat si fondul de pensii cel agonisit din contributiile actualilor pensionari. Daca si ultimele active se instraineaza ne putrem lua orice speranta de la viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole