ORDONANTA TRADARII NATIONALE A PICAT – Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti

6177
Ordonanta tradarii nationale a picat. Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti planuita de Guvernul condus de Ludovic Orban

Ordonanta tradarii nationale a picat. Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti planuita de Guvernul condus de Ludovic Orban (foto).

Concret, Senatul Romaniei a respins miercuri, 7 octombrie 2020, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, ordonanta adoptata recent de Guvernul Orban. O ordonanta care, asa cum Lumea Banilor a dezvaluit in premiera, modifica legea ce interzicea vanzarea participatiilor statului la companiile romanesti timp de doi ani. Practic, Guvernul Orban a decis ca va fi interzisa doar instrainarea actiunilor statului, deci nu si a participatiilor statului la companiile nationale asa cum prevedea legea, or participatii inseamna inclusiv activele detinute de stat. Iar permiterea vanzarii participatiilor se da liber practic la instrainarea activelor. Deci o privatizare mascata. Iar vizate ar fi companii nationale precum CEC, Hidroelectrica, Eximbank, Transgaz, Romgaz, Aeroportul Henri Coanda sau Portul Constanta.

Camera Deputatilor are votul final

Decizia Senatului de respingere a ordonantei tradarii nationale a fost luata cu 76 de voturi pentru respingere, 30 impotriva respingerii si 21 de abtineri (vezi facsimil). Decizia finala apartine Camerei Deputatilor. Iar in cazul in care ordonanta tradarii nationale va fi respinsa si de Camera Deputatilor, legea de respingere va ajunge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

* Cititi aici mai multe detalii despre ordonanta tradarii nationale care permite vanzarea companiilor romanesti

3 comentarii la “ORDONANTA TRADARII NATIONALE A PICAT – Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti

  1. Mai vad ca ne mai apara si pe noi cineva! (psd, ccr, toti cei huliti de orban si werner) hm… ciudat nu, daca pnl-istii sunt imaculati si psd-ul „nu actioneaza cu buna credinta”!? cat de prost sa fi sa ii crezi pe orban, werner, pnl usr? ii vezi cu sacii in spate de voturi… „ce astea sunt probe”
    e soare afara… asta e soare? nu vezi ca ploua, prostule!? iobagule. las ca iti aratam noi sclavule, iti spunem noi ce trebuie sa vezi!

  2. Acești trădători ordinari,sunt în stare să-și vândă și părinți nu doar țara, trebuiesc blocați, și judecați pentru trădare de țară, doamne ajută poporul român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole