ORDONANTA PENTRU PLAJELE DE LA MAREA NEAGRA – Derogare de la lege: „Pot fi atribuite direct operatorilor economici” (Document)

770

foto: rtv.net

Executivul discuta in sedinta de joi, 28 aprilie 2022, proiectul OUG privind unele masuri de eficientizare a activitatii turistice aferente sezonului turistic estival 2022 pe litoralul romanesc al Marii Negre.

Concret, se propune o derogare prin care suprafetele de plaja nou create, ca urmare a implementarii proiectului „Reducerea eroziunii costiere”, suprafete ce nu sunt inchiriate, pot fi atribuite direct operatorilor economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a acestora.

In document se arata ca odata cu proiectul „Reducerea eroziunii costiere”, a rezultat ca activitatea de exploatare a plajelor este afectata de aparitia noilor sectoare in fata plajelor deja inchiriate, fara posibilitatea de amplasare a facilitatilor pentru turisti pe aceste noi sectoare, fapt care conduce la afectarea potentialului turistic.

Termen de 15 zile

Astfel, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, operatorii economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a suprafetelor pot transmite Administratiei Nationale „Apele Romane”, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral, o adresa, prin care solicita incheierea unui act aditional, in vederea utilizarii suprafetei de plaja nou creata. Netransmiterea adresei in termenul de 15 zile atrage decaderea acestora din dreptul de a beneficia de aplicarea acestor prevederi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole