ORDIN PENTRU MILIONARII ROMANIEI – Actul a fost publicat in Monitorul Oficial. Metodele prin care vor actiona comisarii pentru plata impozitelor catre stat (Document)

724

sursa foto: facebook ANAF

A fost publicat in Monitorul Oficial ordinul ANAF cu privire la milionarii Romaniei. Astfel, persoana fizica cu avere mare este persoana fizica rezidenta fiscal in Romania care detine o avere, atat in Romania, cat si in strainatate, estimata la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul in lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimarii averii.

Estimarea averii se face pe baza datelor si informatiilor detinute sau obtinute de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cu privire la urmatoarele elemente patrimoniale:
a) bunurile imobile detinute;
b) bunurile mobile detinute;
c) activele financiare detinute.

Grup extins

Potrivit ordinului, grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari este constituit din grupul persoanelor fizice cu averi mari si din persoanele fizice soti/sotii si rude/afini de pana la gradul al doilea ai/ale acestora. Documentul prevede ca ANAF notifica persoanele fizice cu privire la faptul ca acestea fac parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari, in scopul asigurarii conformarii fiscale.

In scopul asigurarii conformarii fiscale voluntare, Agentia poate proceda la:
a) aplicarea unor tratamente fiscale alternative de crestere a conformarii fiscale voluntare, pe baza riscurilor identificate;
b) selectarea, pe baza analizei de risc, a persoanelor fizice care prezinta risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, in vederea efectuarii de verificari ale situatiei fiscale personale/verificari documentare, in conditiile legii.

*Cititi aici ordinul ANAF

Ultimele articole