ORBAN NU DUBLEAZA ALOCATIILE COPIILOR – Premierul Ludovic Orban ignora decizia CCR care a stabilit ca legea privind dublarea alocatiilor copiilor este constitutionala

2222

Ceea ce era de asteptat sa se intample s-a intamplat. Alocatiile copiilor nu vor fi dublate. Asta desi CCR a decis ca legea privind dublarea alocatiilor copiilor este constitutionala.

Anuntul ca alocatiile copiilor nu vor fi dublate a fost facut chiar de premierul Romaniei Ludovic Orban. Acesta a declarat joi, 16 iulie 2020, ca alocatiile copiilor vor creste, insa nu vor fi in niciun caz dublate. Asta intrucat nu ar exista sursele necesare finantarii.

Amintim ca CCR a decis miercuri, 15 iulie 2020, ca alocatiile trebuie dublate, de la 150 lei la 300 lei, asa cum prevede legea promulgata pe 14 ianuarie 2020 de presedintele Klaus Iohannis.

Iata comunicatul Curtii Constitutionale:

“In ziua de 15 iulie 2020, Plenul Curtii Constitutionale, in cadrul controlului anterior promulgarii, a luat in dezbatere obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrarii in vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, obiectie formulata de Guvernul Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrarii in vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constitutionala in raport cu criticile formulate.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”.

1 comentariu la “ORBAN NU DUBLEAZA ALOCATIILE COPIILOR – Premierul Ludovic Orban ignora decizia CCR care a stabilit ca legea privind dublarea alocatiilor copiilor este constitutionala

  1. De ce nu isi pune Orban intrebarea:bani pentru pensii speciale(nemeritate)si aberant de mari sunt din besug,iar pentru bietii copilasi nu au.De ce: pentru ca banii care trebuie adaugati la dublarea alocatiei si-au marit ei pensiile nesimtite.Banii copiiilor sunt in buzunarul lor.Mama lor de parlamentari jegosi in frunte cu javra de Orban .Are curajul nemernicul sa nu respecte hotararea CCR.De unde pana unde atata nesimtire sa nu respecte legea?Cine ii da dreptul lui sa incalce o hotarare judecatoreasca?Tras la raspundere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole